Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 09:08 730 0

Костов: Изборите бяха кошмарни

  • президент-
  • костов-
  • плевнелиев-
  • калфин-
  • избори 2011
Костов: Изборите бяха кошмарни - 1
Иван Костов.Снимка: БГНЕС

Изборите бяха кошмарни. Ако Народното събрание не вземе мерки, ако не преработи сериозно Изборния кодекс, следващият път ще бъде още по-голяма катастрофа. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като гласува, предаде репортер на БГНЕС.

Според Костов, вървим към манипулирана демокрация, която няма общо със свободния избор на хората, а с купуването на гласове, насилието, заплахите. Той не очаква да има същите груби манипулации на вота в София, но смята, че в страната те ще се повторят, особено на местата, където има сблъсъци с участието на ГЕРБ и БСП.

"Очаквам България да запази евроатлантическата си ориентация, да потвърди стратегическия си и геополитически избор. Разбира се, не вярвам на тези популистки фрази, че президентът ще строи инфраструктура. Мисля, че такова нещо е невъзможно", коментира лидерът на тъмносините.

Той каза, че за следващия президент е важно да запази тази ориентация и да изчисти дипломатическата служба от сътрудници на бившия репресивен апарат. С оглед на факта, че повечето загубили кандидати и особено Меглена Кунева, не пожелаха да призоват електората си да подкрепи някой от кандидатите, достигнали до балотаж, Костов очаква по-ниска избирателна активност.

Костов припомни, че подобни избори е имало и преди, и те са описани от Алеко Константинов. За лидера на ДСБ, днешният избор не е бил лек. Той си спомни, че партията му призова хората да подкрепят кандидата, който декларира западноевропейска принадлежност - Росен Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА