31 Октомври, 2011 09:00 932 0

Плевнелиев: Ще извадим президентството от всички зависимости

  • плевнелиев-
  • герб-
  • президент
Плевнелиев: Ще извадим президентството от всички зависимости - 1
Снимка:БГНЕС

Винаги съм бил себе си и ще бъда себе си. Това заяви пред „Денят започва“ по БНТ новоизбраният български президент Росен Плевнелиев, коментирайки широко разпространеното мнение, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Бойко Борисов.

Плевнелиев обвини лидера на най-голямата опозиционна партия Сергей Станишев, че внушавал тази идея на обществото. "Това бяха манипулации внушени от лидера на БСП", каза новоизбраният държавен глава.

В рамките на шегата той заяви, че значката на джедаите много му е помогнала да спечели вота на гражданите. Тя носи, както и човешкото доверие, така и усещането за смисъл, което ще ме мотивира да работя, заяви Плевнелиев.

Новоизбраният ни президент признава, че все още не формирал своя екип. В момента имам не повече от трима - четирима души, които са от първия момент с мен.

Това е моят пиар Марина, която отговаря за комуникационните стратегии; Павел – секретар; Катя Захариева – в момента е заместник-министър на благоустройството, но към 22 януари ще се присъедини към екипа ми. "Екипът е заявка за всичко, което искаме да свършим в президентството. На нас ни трябват много млади и компетентни хора.

Искаме да извадим президентството от всички зависимости", обясни Плевнелиев. Той обеща, че работата на президентството ще бъде прозрачна. "Нас ни избра българския народ, който трябва да знае какво правим там", каза Плевнелиев.

Плевнелиев е привърженик на референдумите: "Категорично да". На въпрос за съвместните с Русия енергийни проекти – АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис – той заяви, че "няма да се прави не експерт по ядрена енергетика". "Но ще очаквам мнението на световни експерти и чак тогава ще започне процедурата за взимане на решение по АЕЦ "Белене", която ще е напълно прозрачна", добави Плевнелиев.

Той омаловажи значението на проекта за петролопровод Бургас-Александруполис, защото печалбите от него в размер на 30 милиона долара се равняват на дневната печалба от туризма. Плевнелиев се обяви и срещу изкуственото напомпване на престиж с твърдението, че България може да стане енергиен център. За него е по-важно не да сме център, а да имаме енергийна ефективност. Като пример той посочи Австрия, която не си е поставяла такава амбициозна задача, а е заложила на енергийната ефективност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА