2 Ноември, 2011 08:57 948 1

Плевнелиев: При Борисов няма послушковци

  • плевнелиев-
  • президент-
  • борисов-
  • герб
Плевнелиев: При Борисов няма послушковци - 1
Снимка: БГНЕС

Изборът беше демократичен и не беше манипулиран. Българите гласуваха за запазване на стабилността. Така обобщи изборите новоизбраният държавен глава Росен Плевнелиев пред бТВ, признавайки все пак и за хаос в изборния процес на някои места от страната.

Плевнелиев не е доволен от негативната кампания, която се разигра преди изборите, както и от скандалите, които очернят България пред света. „Страх ме е, че лидерите на български политически партии вдигат шум, говорят за мутри, не стискат ръката на опонента си. Не трябва да се вдига шум и да се правят манипулации и репутацията на държавата да бъде поставяна на карта. Трябва да правим избори по европейски“, категоричен е той.

Следващият президент не се обижда от въпроса дали ще е играчка в ръцете на премиера, който контрира така: „При Борисов послушковци не виреят. Той е мъжкар. Там трябва да имаш мнение, трябва да имаш позиция, да се бориш. Иначе стоиш една наносекунда и те няма“.

Корупцията е един от проблемите, с които Плевнелиев ще се заеме приоритетно. Ключът за решаването на този проблем е ускоряването на въвеждането на електронното правителство, както и съдебната реформа.

Репутацията на държава също е много важна, изтъкна бившият строителен министър.

Едно от първите неща, които президентът трябва да направи, е да се обади на гръцкия си колега  Папуляс и да го помоли страната му да изпълни ангажиментите си.

„Европа може да потъне за едно десетилетие“, коментира Плевнелиев за размера на сегашната криза и спасителните мерки, които евролидерите се опитват да намерят.

Новоизбраният държавен глава потвърди намерението си да остане в дома си и да не се мести в резиденция „Бояна“. Той призна, че е занимавал с хороскопи, както и това, че два пъти животът му се е променял на път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Сигурно, за това ти, пардон Вие г-н Президент, първо казвахте, че няма никога да ставате такъв, а когато Премиера ви каза да станете, изведнъж си сменихте мнението