8 Декември, 2016 17:37 1 480 13

Проучване: БСП настига ГЕРБ

  • бсп-
  • герб-
  • партия-
  • проучване
Проучване: БСП настига ГЕРБ - 1

Преднината на ГЕРБ пред БСП се топи до под 2% в зависимост от участниците във вота, показва експресно телефонно проучване между 500 души.

ГЕРБ получават 23,6% от гласовете, социалистите - 22,4% - това показват резултатите от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено на 2-3 декември и направено по поръчка на bTV. Агенцията пресмята, че това означава, съответно, 77 и 73 народни представители.

На трето място са Обединените патриоти. Ако НФСБ, „Атака” и ВМРО продължат да работят заедно, те биха получили 9,9% или 32 депутати. Четвърти са ДПС с 9% (29 депутати). В парламента влиза и Реформаторския блок с 4,1% и 13 депутати, както и новообявената партия на Веселин Марешки, която е с даже по-висок резултат – 4,9%, достатъчни за 16 места в парламента.

ДСБ, АБВ и „Движение 21” остават извън парламента, ако политическият пейзаж у нас не се промени до вота.

Добавянето на хипотетична партия на Слави Трифонов обаче променя коренно ситуацията. ТВ водещият би имал най-много депутати (64) с 21,3% от вота, показват резултатите от същото проучване.

Той отнема от всички политически сили, като ГЕРБ са втори с 19,4% (59 депутати), трети са БСП със 17,2% (52 депутати), а националистите и ДПС практически се изравняват с по 27 и 26 народни представители. При влизане на Слави Трифонов в политиката, РБ остава извън парламента с 2,9%, а „последният влак” хваща Веселин Марешки с 4% за партията му.

При всяко положение, изследването на Центъра за анализи и маркетинг показва, че следващият парламент отново ще бъде силно фрагментиран и сформирането на работещо мнозинство ще е изключително трудно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бивш симпатизант на ГЕРБ

    10 2 Отговор
    Не съм нито член нито симпатизант на БСП. Аз съм бивш симпатизант на ГЕРБ, за което дълбоко съжалявам и искренно се извинявам на всички хора тук. Първия път дадох гласа си за тях с огромни очаквания за промяна, но бях жестоко излъган. Никога повече не гласувах за тях, защото считам, че това е мазохизъм. ГЕРБ вече са в историята също като СДС и НДСВ. Тяхната е изпята и слава Богу.
  • 2 чети

    4 5 Отговор
    ГЕРБ е една партия да уточним. БСП се състои от много мънички партии от, които идват и гласовете й- включително "ЕвроРОМА". БСП си смениха председателя няколко пъти. И докато ГЕРБ греши и всички негативи си ги обира Бойко и ГЕРБ, БСП по какъв начин си носи отговорността?? Станишев ? Орешарски? Нинова? Миков ? Как не видях толкова омраза да се сипе към БСП и да ги обвинявате за нещо тях. Само Бойко вините и плюете, и той не е цвете за мирисане, ама сравнение с другите... айде моля ви се мислете с тези глави. И още едно нещо- помислете защо избраха Ген. Радев и се хвърлиха толкова жестоко да печелят изборите за президент. Той беше човека чрез, който ще привлекат повече популярност и ще спечелят гласове и за партията си от не мислещи хора, един вид това им беше отчаяния ход да си спасят изгнилата партия, и естествено има хора, които им се връзват, все пак това е България.

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Бивш симпатизант на ГЕРБ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "чети":

    Не си прав. Ето аз ще те опровергая. Аз съм един от тези, които гласуваха за ген.Радев, но няма да гласувам на следващите избори за БСП, защото никога не съм ги харесвал. Това обаче не ме прави и симпатизант на ГЕРБ нали ? Както писах в горния си пост аз съм бивш симпатизант на ГЕРБ, но бивш и никога повече не бих допуснал грешката да си дам гласа за тях. Ако ме попиташ, защо мисля, че няма да ми стигне времето цяла вечер да пиша, колко грешки са допуснали, а и колко неща обещаха, а нито едно не изпълниха. Или по просто казано, за колко неща ни излъгаха.

    Коментиран от #5

  • 4 Гого

    3 2 Отговор
    Малеееее тези червени б....ци съвсем си повярваха!
  • 5 чети

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бивш симпатизант на ГЕРБ":

    Добре, тогава как така в проучването печелят 22 % при положение, че на предишните избори имаха 15 %, за тези 2 години те какво са постигнали за да си заслужат по-голямата подкрепа.Добре, на ГЕРБ подкрепата е намаляла, Но защо на БСП се е увеличила пак питам, един умен човек да ми се яви тук и да обясни от къде на къде те изкарват повече подкрепа с какво са го заслужили.................. ето това ме афектира най-много

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Бивш симпатизант на ГЕРБ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "чети":

    Виж едва ли съм аз човека, който да разгадае тази "тайна". Да ти кажа честно аз лично не обръщам внимание на тези проценти, разни социологически проучвания, глупостите на разни политолози и всякакви балалайки, защото откровено не им вярвам. Всички лъжат та се късат. Та ти предлагам и на теб да не отдаваш толкова важно значение на представяните проценти подкрепа за тези или онези, защото всичко е една голяма лъжа и винаги това излиза на яве след изборите. И после тези манипулатори се изпокриват като мишки или започват да ни вадят вода от 9 кладенеца, защо прогнозите им не са се оказали верни. Нищо лично. Нали знаеш в спора се ражда истината, но в случая мисля, че няма как и да имаме спор просто обсъждаме ситуацията.
  • 7 Д'Мин

    7 1 Отговор
    Младата и старата БКП си мерят...%-те!
  • 8 Сори

    1 1 Отговор
    Нито реформаторски блок ще влезе в парл. нито Марешки ... докато ДСБ са под въпрос....Още от сега започнаха да обработват общественото мнение разни платени - поръчани писания
  • 9 семи проф

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "чети":

    Герб помогна на БСП да си увеличат процентите...ОТРИЦАТЕЛНИЯ ВОТсрещу ГЕРБ които помляха народа...
  • 10 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "чети":

    Първо, БСП-арите също доволно много ги плюят, вкл. и тиквата, но той го прави защото си мисли че като дрънка глупости за комунизма и ще сплоти около него хората. На него му дойде дюшеш кабинета Орешарски, а и самия той (тиквата) има пръст в онези събития, вкл. КТБ. Иска да използва спряните еврофондове и Орешашрски така, както Костов използваше случките по време на Виденов. Но минаха доста годинки, ситуацията е съвсем различна във вътрешен иконом. и политически план, и няма как да стане номера. На хората им писна само от приказки, искат дела. Не че БСП-арите няма за какво да ги плюеш или виниш, но жарван гарвану око не вади и всичко, дето боко го дрънка е прах в очите, никога няма да се гонят едни други за истинските престъпления. Но когато не правиш нищо друго освен да крадеш, да се чудиш върху кой да хвърлиш вината като ти лъснат кирливите ризи и да плашиш хората с приказки от зората на демокрацията.... прозира яко колко гола вода си. Ей това е боко тиквата!
    И второ, какво като БСП са си избрали вървежен кандидат, да си беше избрал и тиквата, та да си спаси и той изгния задник. Ама хем всичко е яко в батака и не е способен да управлява, а търси как да избяга от отговорност, хем е селски бек и гледа някой да не блесне пред него. Реално, способен човек никога няма да тръгне да работи с ГРОБ.
  • 11 гост

    6 0 Отговор
    Кой настига бе? То е едно и също ,не го ли проумяхте , 27 години ви лъжат по една и съща схема !?Регулярно измислят и вкарват в играта нови партии, но те са техни . Само трепане ,нищо друго...........
  • 12 onq s konq

    4 5 Отговор
    До "бившия симпатизант на ГЕРБ":Г-н Бивш,Колко тр да е наивен и залюпен човек,че да се върже на сълзливото ти съжаление че си гласувал за ГЕРБ,пък сега се разкайваш горчиво?Кого ще излъжеш с добре обмисленото си ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАЯВЯВАНЕ,ЧЕ НЕ ХАРЕСВАШ И БСП,което си е чиста проба "гузен негонен бяга"?Защо открито не кажеш след като не харесваш ГЕРБ,КОГО ПРЕДПОЧИТАШ И ЗАЩО?Наистина ли някога си гласувал за ГЕРБ,или служиш на руската пропагандна машина и се опитваш да внушиш несигурност и разочарование на бълг. избиратели?Как можеш да поставяш ГЕРБ до НДСВ и да твърдиш КАТЕГОРИЧНО,ЧЕ ГЕРБ СА "ИСТОРИЯ И ТЯХНАТА Е ИЗПЯТА",без да споменаваш ЧЕ САМО ТАКА ТИ СЕ ИСКА? А иначе идеята на теб и тебеподобните ти "активисти" е простичка-НИКАКВО ХВАЛЕНЕ НА БСП-ГРУБО Е.ВЪПРОСЪТ Е ДА РАЗБИЕМ ПРО-ЕВРОПЕЙСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ,ТОГАВА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН ВТОРАТА ПАРТИЯ ЩЕ СТАНЕ ПЪРВА!Разбери -не ме бърка че така процедирате ти и подобните ти,вбесява ме факта че смятате другите за балъци!

    Коментиран от #13

  • 13 на коня под опашката

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Кой пак е избягал от санитарите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове