Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 08:47 1 058 0

Цветанов не е доволен от бюджета на МВР

  • цветанов-
  • избори-
  • мвр-
  • бюджет
Цветанов не е доволен от бюджета на МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Няма министър, който да е доволен от бюджета, който ще се приеме в българския парламент. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”. По думите му и той е „доста недоволен” от бюджета на вътрешното ведомство.

Имаше много спекулации и много популизъм, хвърлен в публичното пространство по темата бюджет на МВР. Винаги изхождаме от реалностите, в които се намира днес държавата, каза Цветанов. Според него увеличаване на възрастта за пенсиониране в сектора сигурност, но запазване на обезщетенията при пенсиониране, е компромисна мярка.

За ПП ГЕРБ имаше много приятни изненади в тези избори по места. В Севлиево, където бе бастион на БСП, имаме наш кмет – Иван Иванов, в Дулово, в Доспат. Това е благодарение на пълната ни мобилизация и благодарение на жителите на тези населени места, посочи Цветан Цветанов. Според него ГЕРБ са получили подкрепа от всички български граждани от различните етноси.

По отношение на президентските избори и спечелването им от кандидатите на ГЕРБ – Росен Плевнелиев и Маргарита Попова Цветан Цветанов заяви, че президентската кампания е минала в една безпринципна договореност – всички срещу ГЕРБ. „ПП ГЕРБ не влезе в договорка с ДПС”, подчерта за пореден път Цветанов. Според него предимство на ГЕРБ е, че е водила една прагматична и позитивна кампания.

Цветанов подчерта, че е нямало предизборни договорки с никого, включително и с Кирил Рашков. Самият факт, че изборите бяха проведени без Кирил Рашков – мисля, че на всички им е ясно, че няма как да има подобни договорки. Дори не съм знаел, в кои листи участват неговите синове, посочи вътрешният министър.

На въпрос дали сега ще е по-лесно за ГЕРБ – след като цялата власт е в техните ръце, Цветан Цветанов заяви, че не би трябвало да е по-лесно така. Спечелването на едни избори е голяма отговорност. „Ние започваме да правим политика, която е с повече отговорности, когато сме спечелили президентската институция”, добави Цветанов.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА