Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 07:00 867 0

Шефът на ICANN с интензивна програма у нас

  • icann-
  • род бекстрьом-
  • младите лидери и бъдещето на интернет управлението
Шефът на ICANN с интензивна програма у нас - 1
Щабквартирата на ICANN в Калифорния

На 7 ноември, на "Дондуков" 2, президентът Георги Първанов ще приеме президента и главен изпълнителен директор на ICANN Род Бекстрьом, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Род Бекстрьом, който е сред едни от най-успешните бизнес-лидери в света, пристига в България за участие в конференцията "Домейн форум – за бъдещето на Интернет". Конференцията ще започне в 9.00 часа в "Гранд Хотел "София". Сред обсъжданите на нея теми са: "Новите Интернет домейни от първо ниво", "Защита на интелектуалната собственост в Интернет", "Домейни на нелатински азбуки".


Лекция на тема „Младите лидери и бъдещето на Интернет управлението" ще изнесе Род Бекстрьом от 11 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от ВУЗ-а. Бекстрьом е съавтор на книгата "Морската звезда и паякът", издадена в много страни.

Лекцията е по покана на УНСС и Академията за лидерство.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) е неправителствена организация създадена на 18 септември 1998 г. в Марина Дел Рей, Калифорния, САЩ. Организацията се занимава с различни задачи по поддържането на Интернет, които преди това са се извършвали от името на правителството на САЩ чрез други организации - най-вече от IANA.

ICANN отговаря за регистрациите на IP-адресите (на IPv4 и IPv6) и определянето на адресни блокове на Regional Internet Registry, за поддържане на домейните от първо ниво. Техническата работа на ICANN е предоставена на IANA.

Основните принципи на ICANN са запазване на работна стабилност на Интернет; повишаване на състезателния дух; по-широко представителство на интернет обществото и изграждане на правила за постигане на консенсусни решения.

Управителният борд на ICANN се състои от компютърни специалисти от цял свят, които се сменят на ротационен принцип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА