Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 13:40 2 130 0

137 железничари напускат доброволно

  • бдж-
  • стачка-
  • железничари

Получават по шест заплати при освобождаване

137 железничари напускат доброволно - 1
Снимка: БГНЕС

137 служители са приели предложението на ръководството на БДЖ да бъдат освободени от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда – доброволно, съобщиха от "Български държавни железници" ЕАД. Веднага след тяхното освобождаване, ще им бъдат изплатени трудовите възнаграждения в размер на шест брутни заплати.

Освобождаването от длъжност по чл. 331 от Кодекса на труда е една от допълнителните мерки, които ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД предприе за ускоряване на реформите в дружеството. Ефектът от прилагането на тази мярка ще бъде в размер на около 23–24 млн. лева годишно.

Железниците излизат в безсрочна стачка на 24 ноември. До напрежението се стигна, след като в края на миналата седмица ръководството на БДЖ обяви план за мащабни реформи, които включва освобождаване на 2 000 служители. Като причина за протеста синдикатите посочиха липсата на социален диалог с ръководството на компанията и реформата, която води до унищожаването на железницата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА