Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 07:52 2 047 0

Съдът гледа делото за убийството на Стоян Балтов

  • стоян балтов
Съдът гледа делото за убийството на Стоян Балтов - 1
Снимка: Архив

Софийски градски съд ще гледа делото за убийството на Стоян Балтов.

Подсъдими за убийството му са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

На 4 октомври съдът отложи заседанието по делото. Причина за отлагането този път беше, че защитникът на Александър Данаилов, адвокат Асен Асенов има ангажимент в Шуменския окръжен съд с делото "Килърите".

Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 година. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли 2010 г. СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА