Last news in Fakti

13 Ноември, 2011 21:14 25 844 2

Не златото, а костенурките вкарват Цар Киро в затвора

  • костенурка
Не златото, а костенурките вкарват Цар Киро в затвора - 1
Снимка:Архив

До 3 години затвор и 2000 лв. глоба може да получи Кирил Рашков заради 28-те костенурки, открити в двора на фамилната му къща в Катуница.

Костенурките са изчезващ вид, защитен от Закона за биологично разнообразие. Хората, които ги гледат в домашни условия, попадат под ударите на Наказателния кодекс, припомня БГНЕС.

Гледаните от Рашкови костенурки са от двата вида, които се срещат на Балкански полуостров – шипоопашата и шипобедрена – те са защитени от закона като изчезващ вид. В момента животните се намират в спасителния център на "Зелени балкани" - Стара Загора. Състоянието им е задоволително, каза  Христина Клисурова от спасителния център.

На 9 ноември МВР започна обиск в имотите на Кирил Рашков в Катуница с помощта на археолози от асеновградския музей. През целия ден тогава имотите бяха претърсвани с металотърсачи.

Паралелно с това се правеше и обиск на сградите. МВР не обясни какво се търси по двора, но веднага се заговори, че полицаите очакват да намерят злато, скрито от Кирил Рашков. Слухове за това, че ромският бос притежава десетки килограми от ценния метал, се появиха още в началото на размириците в Катуница. Полицаите обаче откриха само три оброчни плочки и костенурки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ??????????????????????????

    1 0 Отговор
    нищо няма да му направят,тоя циганин е поредния недосегаем в тази ''държава'',циганин да си на днешно време еииии....
  • 2 доктора

    0 0 Отговор
    няма и второ отделение,ама червените к..ви си го ползваха.те си го създадоха.