Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 16:23 1 120 1

Българските работници на равна нога с израелските

  • софия-
  • работници-
  • временна заетост-
  • спогодба-
  • израел

Министерският съвет одобри проекта на междуправителствена спогодба на България и Израел за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави.
Спогодбата е с рамков характер и урежда въпросите, свързани с регулирането на временната заетост, без ограничение на приложението й за определени сектори на икономиката на съответната държава. Тя дава право гражданин на една от държавите да бъде наеман на територията на другата по конкретна икономическа дейност при издадено валидно разрешение за работа за определен период от време.
Броят на наетите лица по спогодбата зависи от броя на наличните предложения за работа в рамките на определян ежегодно контингент. Заетостта може да бъде за период до една година, с възможност за продължаване общо до три и половина години за български работници в Израел и до три години за израелски работници в България.
В приемащата държава работниците се ползват със същите трудови права и задължения, които са в сила за местните работници, както и от еднаква защита при прилагане на законите за безопасност и здраве при работа. В областта на социалното осигуряване се прилага договорът за социална сигурност между двете държави, сключен на 25 март 2008 г.
Спогодбата се сключва за срок от три години, като действието й се продължава автоматично за нови периоди от по една година, ако не по-късно от шест месеца преди изтичане на съответния срок нито една от договарящите страни не уведоми писмено по дипломатически път другата страна за намерението си да я прекрати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dakito

    0 0 Отговор
    Koi ni pra6t,koq efirmata,ili fsi4ko e bluf.