25 Ноември, 2011 14:38 863 0

Цачева изтърва полета за Индия

  • цачева

Никой не транспортирал делегацията до самолета

Цачева изтърва полета за Индия - 1
Снимка: БГНЕС

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която трябваше тази сутрин да излети за Индия, изпусна самолета.

В делегацията, освен депутати, бяха включени и министрите на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и на здравеопазването Стефан Константинов, защото в рамките на визитата трябва да бъдат сключени две междуправителствени споразумения. Тъй като никой не е транспортирал участниците в делегацията до самолета, той е излетял без тях. Въпреки всичко те ще заминат за Индия привечер днес.

Българска парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, трябва да направи официално посещение в Република Индия от днес до 30 ноември, като визитата е по покана на спикера на Долната камара на парламента на Индия Мейра Кумар. Официалната част на визитата всъщност трябва да започне на 28 ноември с посещения в Долната и Горната камари на парламента на Индия, където българските депутати ще бъдат приветствани в пленарната зала и ще присъстват на парламентарен контрол.

Министър Стефан Константинов и министърът на здравеопазването и въпросите на семейството на Индия Гулам Наби Азад трябва да подпишат Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Индия за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицината.

Спикерът на Долната камара на парламента Мейра Кумар пък ще посрещне официално Цецка Цачева в представителната зала на Библиотеката на парламента. След това ще се проведат и пленарните разговори между двете делегации. Предвидено е по време на визитата българската парламентарна делегация да отдаде почит на Махатма Ганди на мястото на кремацията му – Раджгхат в Делхи. Част от програмата е и интервю с Цецка Цачева, което тя трябва да даде за популярното телевизионно предаване "Поглед отвътре – с Викрам Бал" на централната индийска телевизия "Doordarshan".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА