27 Ноември, 2011 15:37 1 192 2

Дянков твърд за пенсионната реформа

  • дянков-
  • пенсии-
  • реформа
Дянков твърд за пенсионната реформа - 1
Снимка: БГНЕС

Дори и президентът Георги Първанов да наложи вето на Закона за пенсионната реформа, той ще бъде предложен за повторно гласуване в парламента. Това заяви в Созопол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, съобщи бургаското издание Gramofona.com.

 
Според Дянков резултатите от така широко коментираната пенсионна реформа са дългосрочни и реален ефект ще се усети през 2015 година.
 
„Направихме всичко, което  е отговорно за едно правителство”, обяви още Дянков. Той допълни, че без провеждане на пенсионна реформа има реален риск България да последва съдбата на Гърция. На въпрос как ще коментира масовото недоволство и стачките в страната, свързани с провежданите в момента реформи, вицепремиерът заяви, че това е нормално за всяка демокрация, но за страната е по- добре ако реформите се извършват сега, а не се отлагат. 10 млн. лева ще трябва да доплати правителството през 2012 година за пенсии. Сега минималната пенсия е 136 лв., а догодина тя ще бъде 145 лв. Пенсионната реформа няма да оправи баланса на НОИ на този етап, но поне ще намали дефицита, заяви още Симеон Дянков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дянко

    0 0 Отговор
    Не човек а желязо...