28 Ноември, 2011 13:44 919 0

ДСБ иска спешна реформа в сектор "здраве"

  • дсб-
  • лекари-
  • здраве-
  • реформа-
  • грешка
ДСБ иска спешна реформа в сектор "здраве" - 1
Снимка: БГНЕС

ДСБ настоява за незабавна реформа на сектор „здраве“ и постави срок от две седмици на премиера Борисов да представи в парламента план за промяна. Тъмносините се мотивират с това, че последните шокиращи смъртни случаи в болници не са резултат от небрежност или незнание, а от разпада на системата на здравеопазването. Бойко Борисов лично да се ангажира със здравето на нацията, призова Петър Москов на пресконференция.

„Когато казваш, че законът е грешен, ти, като управляващ, си длъжен да го промениш. А не да казваш на изпълняващите закона, че са сгрешили и да ги хвърляш на обществения гняв“, заяви Петър Москов, който ръководи здравната комисия в партията.

Тъмносините искат още министърът на здравеопазването да спре да краде от личните здравни осигуровки на гражданите, за да плаща законови задължения на правителството. Те се обявиха за контрол над парите на НЗОК и санкции за медиците, нарушаващи правилата и стандартите на тяхната работа.

„ГЕРБ, също като Тройната коалиция, отрежда на лекаря роля на работник на конвейерна линия, задължен да отчита максимално голям брой „преминали” пациенти и да ги лекува колкото може по-кратко време“, възмущават се още от ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА