Last news in Fakti

1 Декември, 2011 14:17 850 0

Работниците на пристанище Лом минават на 4-часов работен ден

  • лом-
  • дунав

Заради ниското ниво на р. Дунав не могат да пристигат кораби с товари

Около 200 работници от пристанище Лом преминават на четиричасов работен ден от днес заради ниското ниво на река Дунав и невъзможността да пристигат кораби с товари, които да се обработват в порта. Крайната мярка е наложена след обсъждания и ще бъде отменена веднага, след като нивото на реката се покачи, съобщиха от пресслужбата на транспортното министерство.

През последните две седмици нивото на река Дунав е необичайно ниско за сезона – около 70 сантиметра над кота нула при Лом, а това блокира корабоплаването по реката. По тази причина не може да бъде осигурена целодневна заетост на наетите 213 работници в "Пристанищен комплекс-Лом" ЕАД.

Не се наблюдава отлив на товари, но заради ниското ниво корабите, които пътуват към порта не могат да го достигнат.

От началото на годината в пристанище Лом са обработвани средно по 35 000 тона товари на месец, основно метали, изкуствени торове, зърно, въглища и др. Очаква се въпреки форсмажорната ситуация пристанището да приключи годината на печалба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА