5 Декември, 2011 20:10 1 157 0

Плевнелиев: Ще се боря за всеки лев инвестиции

  • плевнелиев-
  • герб-
  • плевен
Плевнелиев: Ще се боря за всеки лев инвестиции - 1
Снимка: БГНЕС

Приоритетните проекти в Плевен и региона обсъдиха избраният за президент Росен Плевнелиев и председателят на парламента Цецка Цачева с представители на местната власт в града, областната управа, браншови, неправителствени и работодателски организации и висши учебни заведения. Целта на срещата е да стартира в региона общественото обсъждане по приоритетите и проектите, които ще бъдат двигатели на икономическия растеж и които ще намерят място в Националната програма за развитие 2020.

До края на март месец ще тече обществения дебат в Плевен, след което определените приоритети и проекти ще бъдат представени на екипа на президента  съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Инфраструктура, туризъм, образование, високи технологии са областите, които ще бъдат водещи в развитието на града и региона през следващите години, посочиха участниците в срещата.
Росен Плевнелиев отново подчерта, че ще се бори за всеки лев инвестиция. Стабилност, добра бизнес среда и качество могат да бъдат силните страни на страната ни, за да привлече нови инвеститори, смята новоизбрания президент.

България трябва да има своя собствен план за действие и той се нарича Национална програма за развитие 2020, коментира Росен Плевнелиев. По време на срещата той посочи, че Европа вече не мисли за магистрали и тръби, тъй като приоритетите през следващите години са енергийна ефективност, иновации, малки и средни предприятия и развойна дейност.

Правителството трябва максимално добре да обоснове реформите, които предприема, да обясни в дългосрочен план какво предстои и какъв ще е ефекта от извършените промени. Така новоизбраният президент коментира протестите в страната и отново подчерта, че реформите нямат алтернатива. Росен Плевнелиев заяви, че в дневния ред на правителството трябва да влязат и реформите в образованието, здравеопазването и администрацията. Според него сега е времето за обществен дебат относно това какво трябва да се предприеме и промени в тези сектори.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА