Last news in Fakti

6 Декември, 2011 10:55 821 0

Дарения за стачкуващите в БДЖ

  • бдж-
  • стачка-
  • синдикати

Учители и работници в „Арсенал” събраха по 1000 лв.

Дарения за стачкуващите в БДЖ - 1
Снимка: Факти.бг

В продължаващата 13-и ден ефективна стачка на работещите в БДЖ и НК „ЖИ”, се включват все повече и повече работници, специалисти и служители, съобщиха от стачния комитет.

Продължава гладната стачка на железничари в Карлово и Перник срещу съкращенията на персонал, опитите за орязване на работните заплати, липсата на яснота за бъдещето на БДЖ и срещу безотговорното отношение на министър Московски, който от поисканите преговори на 7 ноември 2011 г., с нарочно писмо от структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в Българските железници, до настоящия момент не намери време да води отговорни и професионални преговори с цел намаляване на социалното напрежение в многохилядните колективи на превозвача и инфраструктурата.

В знак на солидарност с исканията на българските железничари и продължителното разтакаване на преговорите от министър Московски и мениджърските екипи на БДЖ и НК „ЖИ”, в резултат на което ефективните стачни действия са вече половин месец, от структурите на СБУ – КНСБ и българските учители, които ефективно стачкуваха 42 дни в защита на своите права и доходи, са събрани 1000 лв., от основната синдикална организация на КНСБ в „Арсенал” АД са събрани 1000 лв. като започва подписка сред многохилядния колектив на завода за набиране на допълнителни средства.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА