Last news in Fakti

14 Декември, 2011 09:41 1 305 1

Боевски: Нямам вина

  • гълъбин боевски-
  • бразилия-
  • дрога

"Най-много ме дразни това, че ме третират като трафикант, а не като български олимпийски шампион", признава спортистът

Знам и съм убеден за себе си, че нямам вина. Това каза Гълъбин Боевски  пред ТV7. Именният спортист бе спипан от бразилските летищни власти с 9 килограма кокаин в края на октомври. 

"Тук не се притеснявам за нищо, защото истината е на моя страна. Най-важното нещо, което най-много ме дразни – третират ме като трафикант, а не като български олимпийски шампион“, категоричен е Гълъбин Боевски. 

„Спокоен бях, защото знам, че нищо не съм направил“, разказа той за въпросната проверка. Боевски дори не подозирал какво има в куфара му, който бил нов.

„Докато дъщеря ми си купуваше сладолед, дойдоха хора от полицията при мен. Казаха ми, че кучето е надушило нещо“, обясни олимпийският шампион. По думите му не е имало тормоз след първоначалното задържане

„Не е проблемът къде спиш. Проблемът е, когато си невинен да си на такова място. Проблемът е, когато стоиш с тези хора“ каза Боевски.

„Не са глупости, че спя по земята. Тук затворите са претъпкани. Нещата се случват много бавно. Дано държавата да помогне“, призова Боевски.

„Първите 20 дни бях в невероятен шок. Изчетох доста книги и прецених, че е по-добре да мисля положително, отколкото да се затворя. Видях се с адвоката и ми стана ясно, че полицията не прави никакво разследване“, добави Боевски.

„Докато имаш право някъде да се разхождаш гледам да спортувам, защото на такова място ако не си стабилен психически може да полудееш“, категоричен е олимпийският шампион, който определя Бразилия като престъпна държава.

Спортистът гледа философски на процеса и съвестта му е чиста. Престоят си в затвора определя като „част от пътя, който трябва да извървя“.  „Единственото нещо, което много ме дразни и ме побърква, е,  че всичко се случва много бавно“, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    1 0 Отговор
    гълъбчето явно е очаквал, като разберат кой е, да го погалят по обръснатата празна кратуна и да го пуснат по живо по здраво...Да, ама не-това не е Булгаристан, а страна със закони. И ще лапа доста време разни неща, които сам е надробил. И не виждам защо трябва да се ангажират държавни институции с личната драма на наркотрафикант. Ако беше гледал поне "Среднощен експрес", защото не допускам, че чете книги, можеше да помисли преди да тури 10 кила кока в пезарска чанта...