17 Декември, 2011 12:13 1 649 0

Йорданка Фандъкова: Доверието на софиянци е най-важният приз

  • йорданка фандъкова-
  • криза-
  • софия-
  • годината
Йорданка Фандъкова: Доверието на софиянци е най-важният приз - 1
Снимка: БГНЕС

Спечелих доверието на софиянци. Това е най-важният приз, каза за политическото обзорно предаване „Годината" по Дарик кметът на София Йорданка Фандъкова.

За провеждането на изборите, столичният кмет заяви, че в организацията на изборите е имало доста проблеми. "Това ме тревожеше и лично като гражданин. Не е приятен фактът, че имаше такива ситуации и случки", добави Фандъкова.

Кризата беше водеща в работата и на Столична община. Ние се готвихме през последните години за тази криза и е важно, че строителството в София продължи. Това ни позволи, въпреки кризата, да можем да напреднем във важните проекти като метрото, Южната дъга и да изградим множество детски площадки, детски градини, велоалеи, допълни столичният кмет.

Тя каза, че са заложили още в началото на годината като антикризисна мярка изпълнението на бюджета на 85%. "Нямаме спрян проект по финансова причина. Постарахме се да подкрепим бизнеса, защото подкрепяйки бизнеса, подкрепяме работните места за хората. Безработицата в София е повече от три пъти по-ниска от средната за страната.

Ако всеки ден повтаряме непрекъснато, че сме в криза и гледаме само назад, това не е правилният подход. Важното е, че кризата дава и възможности, прави ни по-дисциплинирани. Кризата е криза на възможности, това е правилният подход, категорична е Йорданка Фандъкова.

На въпрос ще има ли криза с боклука, Фандъкова отговори, че всички черни прогнози на техните опоненти през последните години не се осъществяват. "Това е огромен проект и за подготовката и оценката му се изисква време. Ние вече строим чат от инсталацията, депото за неопасни отпадъци в Яна се изгражда. Беше спряна наказателната процедура за София именно заради темата столичните отпадъци. Беше дадена и добра оценка за стратегията и действията на Столична община", обясни кметът на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА