21 Декември, 2011 07:33 1 403 0

Изложба за историята на Централния военен клуб в София

  • централен военен клуб-
  • аню ангелов

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва днес  в откриването на изложба на тема „Централният военен клуб - културен символ от създаването си до днес”. Тя е разположена в „Музикална зала” на клуба, информират от Министерството на отбраната.

С фотоси, снимки и експонати ще бъде представена богатата история на Военния клуб като място на различни събития: церемонии, концерти, театрални постановки, изложби, балове  и др.

Подредени в хронологичен ред, фотосите показват сградата на клуба през годините, а снимките са на експонати от музея, илюстриращи темата. Те са предоставени от Националния военноисторически музей. 

Експонатите представят старинни предмети, костюми, вещи, музикални инструменти, плакати и картини, които са били част от провежданите събития в клуба. 

Председателят на Съюза на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища о.р полк. Никола Рухчев ще бъде модератор на изложбата.

На откриването на изложбата са поканени да присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, директорът на Общинско предприятие „Стара София” инж. Борис Чилев и общественици.

Изложбата е част от инициативата „София – кандидат за Европейска столица на културата 2019”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА