Last news in Fakti

28 Март, 2022 15:39 2 993 124

Бивши министри на отбраната: България трябва спешно да помогне за отбраната на Украйна!

  • декларация-
  • призив-
  • тодор тагарев-
  • велизар шаламанов-
  • бойко ноев-
  • николай свинаров-
  • аню ангелов-
  • николай ненчев-
  • украйна-
  • военна помощ-
  • армия

"Българският „неутралитет“ към войната в Украйна е пряка заплаха за интересите на сигурността ни", категорични са те

Бивши министри на отбраната: България трябва спешно да помогне за отбраната на Украйна! - 1
Снимка: БГНЕС

Декларация-призив подписаха шестима бивши министри на отбраната на Република България - Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев.

Текстът на декларацията публикува проф. Тодор Тагарев във своя Facebook профил.

"Трябва ясно да заявим, че именно проявите на колебливост и неувереност, на подкопаване на съюзната солидарност, превръщат България в лесна плячка за геополитическия опортюнизъм, който търси слабите места, върху които да стовари ударите си - били те хибридни или други", пишат те.

"България трябва час по скоро да стане част от общоевропейския и евро-атлантически отговор на агресията срещу Украйна и да се включи с каквото е по възможностите ни в отбранителните доставки", категорични са бившите министри.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

"България трябва спешно да помогне за отбраната на Украйна

Декларация-призив на бивши министри на отбраната на Република България

Вече 33 дни украинският народ отблъсква агресията на Кремъл с неимоверна храброст и саможертва. Безразборните бомбардировки на агресора над мирните градове и села причиняват хиляди невинни жертви сред цивилното население, включително жени, деца и възрастни. Милиони са прокудени от домовете си и търсят закрила в чужбина. Военната машина на Кремъл извършва военни престъпления.

Демократичният свят остро осъжда агресията на Путин и неговата клика и застава единно зад справедливата кауза на Украйна. В предните редици на солидарността са държавите от ЕС и НАТО, които освен убежище за бежанците, предоставят на Украйна и материална помощ, включително средства за отбрана, с които да се удържа агресора.

Днес гражданите на Украйна защитават не просто своята страна. Те защитават границите на Европа, към която искат да принадлежат и която Путин е обявил за враг. Сред враговете е приписана и България.

Всеки изход от войната, който е наложен със силата на оръжието на агресора, ще бъде удар не просто по авторитета на демократичния свят, но и по доверието в способностите на неговите организации, НАТО и ЕС да защитават своите ценности и интереси. Затова и отбраната срещу агресията на Путин в Украйна е наша обща кауза.

В тези драматични дни България продължава да се откроява сред съюзниците си от ЕС и НАТО със своята нерешителна и двусмислена политика относно оказването на военно-техническа помощ за Украйна. Това нанася щети на авторитета на страната. Остава без отговор принципният въпрос защо присъединяването към съюзните усилия би създало опасност за България? Защо именно България, за разлика от всички останали държави от ЕС и НАТО би била заплашена от Путин? Защо именно България, за разлика от граничещите с конфликта страни, би била въвлечена в конфликта?

Трябва ясно да заявим, че именно проявите на колебливост и неувереност, на подкопаване на съюзната солидарност, превръщат България в лесна плячка за геополитическия опортюнизъм, който търси слабите места, върху които да стовари ударите си - били те хибридни или други.

Българският „неутралитет“ към войната в Украйна е пряка заплаха за интересите на сигурността ни.

България трябва час по скоро да стане част от общоевропейския и евро-атлантически отговор на агресията срещу Украйна и да се включи с каквото е по възможностите ни в отбранителните доставки.

Призоваваме народните представители, независимо от политическата си принадлежност, незабавно да започнат консултации за приемане на решение на парламента, което да даде необходимия мандат на изпълнителната власт да се включи в общоевропейското усилие за укрепване на отбраната на Украйна. Най-бързо това може да стане със средства от наличностите на българската армия, без де е необходимо включването на основни бойни платформи и въоръжения. На предприятията от българската отбранителна индустрия трябва да бъде възложено своевременното възстановяване на съответните боекомплекти за гарантиране боеспособността на нашите въоръжени сили.

Време за губене няма! Трябва да изпълним дълга си към украинския народ преди да е станало късно!

София, 28 март 2022 г.

Бойко Ноев, министър на отбраната 1994-1995 г. и 1999-2001 г.

Николай Свинаров, министър на отбраната 2001-2005 г.

Аню Ангелов, министър на отбраната 2010-2013 г.

Тодор Тагарев, министър на отбраната 2013 г.

Велизар Шаламанов, министър на отбраната 2014 г.

Николай Ненчев, министър на отбраната 2014-2017 г.".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи хи

    162 10 Отговор
    Продажни подлоги...

    Коментиран от #62

  • 2 Българин

    17 152 Отговор
    РАЗБИРЕ СЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕМ НА УКРАЙНА.СТИГА СМЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ПОЛУБРЕМЕННА ЖЕНА.
  • 3 Ха Ха

    11 75 Отговор
    ревете копейки :)!
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    151 10 Отговор
    Машини сладури нямащи МА ДУРИ‼️ Къде бяхте 1999г да защитите така пламенно нападната съседна нам държава ‼️
    А , да вие давайхте коридори на хвърлящите бомби над Белград ‼️
  • 5 Факти

    13 113 Отговор
    Доставката на оръжие не е въвличане в конфликт съгласно международното право. Въвличане във война има чак когато дадена страна играе роля в планирането, организацията или координацията на военни действия на военна група в конфликта.

    Коментиран от #27, #31, #39, #76

  • 6 Европа

    131 7 Отговор
    Ми айде отивайте дружно на фронта. Пфу...... И тези са били министри....

    Коментиран от #109

  • 7 българина

    127 8 Отговор
    крайно време е всички декларации да спрат представяни за всеобщо мнение! искаме референдум веднага, за да е обективно какво мислят българите по въпроса! стига козяшки лъжи.
  • 8 Българин

    72 7 Отговор
    За Русия с любов
  • 9 XYZ

    10 108 Отговор
    НС трябва да има извънредно заседание и да вземе решение! Шикалкавенето е предателство! Президентът изгуби нашето доверие, като зле прикрит поддръжник на Кремъл! Народните представители и Правителството имат думата! Време е!
  • 10 Нннн

    91 4 Отговор
    Е те, шестимата подписали, са бивши хора, бе!
  • 11 Няма да стане

    138 2 Отговор
    Вие се нагушкахте с пара, децата ви в чужбина, живеят в палати закупени с пари от нас окрадени! Ако стане някой гаф вие първи ще изчезнете а пък нас кучета ни яли! Защо не се сберете всички дипломати и да застанете по средата на бойната линия и да кажете на войниците да спрат? Щото сте канцеларски плъхове, нахранени с парите на народа! Аде къш от тука!
  • 12 Да,бе

    125 3 Отговор
    Като гледам до къде ни докараха бившите министри по въпроса за отбраната,я по-добре да не се обаждат...
  • 13 El pepi

    114 6 Отговор
    Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев

    Всичките са на хранилка при Херо хаха
  • 14 Панов

    12 81 Отговор
    България помага без да го афишира.
    За два месеца и половина е експедирана военна продукция за половин милиард долара, 4 пъти повече от колкото за същото време миналата година.
    Боеприпаси, бронежилетки, снаиперско оборудване, сухо ракетно гориво и друго.
    Отделно са медикаменти, превързочни, хуманитарни материали.
    Слава на Украйна !
  • 15 Шизофрения ама платена с долари и евра

    84 3 Отговор
    Предис години тия казваха да наприм на скрап армията НАТО ще ни пази ,сега обратното да даваме милиарди за летящи тенекии дето падат като мухи поразени от пво,
  • 16 Боян

    78 2 Отговор
    Знаехме, че не служат на страната ни, но сега наистина го доказаха. Тъй като вече има кой да ги замести при началниците трябва публично да се заявят като такива, правейки пропаганда за тях. А и парите ще секнат, а при някои са секнали, а и те семейства хранят.

    Коментиран от #79

  • 17 Воин

    95 2 Отговор
    Господа министри, утре всички под строй в казармата и на колите в Украйна да помагате! От канапето много лесно се помага. Ноооо, каквито ни министрите, такава ни и държавата.
  • 18 Иво

    96 4 Отговор
    Не се намесвайте във войната.Един ден тя ще свърши и ние пак ще търсим икономическа помощ от Русия защото за България всичко идва от там.
  • 19 Майна

    73 3 Отговор
    Браво ,на тия ,директно ликвидирайте българите,че утре гладни ще останат и може да ви ПОМЕТАТ..ДА ЖИВЕЕ НЕОНАЦИЗМА ,ха ха ха ...ПРЕДАТЕЛИ НА НАРОД И РОДИНА!
  • 20 Дедо ви

    93 2 Отговор
    "Бивши министри на отбраната: България трябва спешно да помогне за отбраната на Украйна!"....На тия бивши министри им дайте по една пушка и да заминават да помагат на Украйна. А не да слагат нас простия и беден народ на топа на устата. Защото ако ни подпукат руснаците те ще избягат в къщите си в Испания, Италия и САЩ, а ние ще останем тук да ни бомбардират и стрелят. Който иска да помага никой не го е спрял. Заминава за Киев и там Зеленски ще му даде автомат, картечница или каквото друго иска. Айде приятно ви пътуване.
  • 21 Нов

    73 2 Отговор
    Бивши ,добре казано .Мнението им е бивше.
  • 22 ZZ Top

    76 5 Отговор
    Българско оръжие и боеприпаси в Украйна има предостатъчно,как е стигнало дотам,те си знаят!Целта е България за години напред да бъде официален враг на Русия!Не искам да бъдем враг на никого,не е добре за нас.
  • 23 Краваристан

    51 3 Отговор
    НАТО е за защита, а не да влизаме във конфликти!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 72 Отговор
    В момента се дават танкове и бронетранспортьори от Германия в огромно количество....Стрела и стингър и Германия не се страхува!Просто знаят,че ако сега не убият мечката после ще е по-трудно.И без вас бг ще съмне,но се излагате,като страна в неето!Турците ежедневно дават пратка по 50 байрактара!Там воюват чехи ,поляци,англосаксонци ,словаци ,германци на страната украинска,а вие една гаубица не ста дали!

    Коментиран от #64

  • 25 Българин

    59 2 Отговор
    Слугини на Саш и Турция . Запомнете им имената , защото пак драпат за постове !
  • 26 Ама

    64 5 Отговор
    Точно днес излизат статии,че Зеленски "дава заден" и ще преговаря,нашите се активират да УДЪЛЖАВАТ войната.Защо щом САЩ воюва с Русия в Украйна,ние да се месим Стига с тази пропаганда,че някой нас ще напада.ЗАВИСИМИсме от Русия и това е.И никой не ни заплашва.Помагаме хуманитарно.Стига ръчкахте нещата,войната да продължава.Дават се излишни жертви.Да се разбират с преговори.
  • 27 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Мога ли да ползвам поста ти , когато дам пистолет на съседката да гръмне мъжа си ❓
  • 28 бре бре бре

    52 2 Отговор
    да обличат камуфлажите и в мариопол да помагат да покажат как се помага
  • 29 ZZZ

    57 2 Отговор
    Един от тези бивши министри на отбраната да обяснят откъде има в Украйне БГ оръжия?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 El pepi

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Зависи, ако е C 300 може и да имаме проблеми големи !
  • 32 ПАТРИОТ

    33 4 Отговор
    Някой смята ли, че нашето раждясало въоръжение ще помогне на Украйна да победи във войната с Русия?Ако това е така то САЩ само с една пратка модерно оръжие и боеприпаси ще направят така, че Украйна да победи Русия.Струва ми се че всички чистят военните си складове, и пращат остарялото си оръжие и муниции а в същото време парадират със съпричастност и зоват за помощ на Украйна.Та същото е и у нас, по-скоро има огромно желание част от "ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ ЕЛИТ" да се покаже колко е съпричастен към съдбата на Украйна и да демонстрира евро-атлантическа съпричастност.
  • 33 Българка

    8 47 Отговор
    "Днес гражданите на Украйна защитават не просто своята страна. Те защитават границите на Европа, към която искат да принадлежат и която Путин е обявил за враг. Сред враговете е приписана и България."
    Това е неоспорим факт. Путин, путинистите, гьобелсовият им говорител Мутрофанова презират България и българите. Те се отнасят към нас катото подчовеци, които може само да са доене, поставяни на колене послушковци и ние доказваме сега, че имат основание.
  • 34 111

    36 3 Отговор
    Господа, ще ви поставим после на пост там където най вероятно ще ударят ръкетите когато ни въвлечете и се разрастне конфликта.
    Няма да се криете при изнесените си пари на далечно сигурно местенце
  • 35 Мимч

    46 3 Отговор
    Вие сте били едни продажници и американски подлоги.Защитавали сте им техните интереси и за това че сте се клели в името на България,трябва да сте в затвора до живот.Имате и сега нахалството да искате да вкарате България във братоубииствена война.Срам поне нямате лу.Искате да убивате тези дето са ви дали живот,с цената на техните животи. Неблагодарници,вън от България ,бегом марш при негроооо...
  • 36 Долни-подлоги-лизачи

    41 3 Отговор
    Думата бивши изчерпва темата.
  • 37 kaptain Morgan

    54 2 Отговор
    Всеки един от тези е е съсипвал Българската армия и децата им за благодарност живеят в Америка или Западна Европа. БА наброяваше 120 000 души - орязаха я на 20 000, нарязаха ракетите, нарязаха танковете, нарязаха военните заводи, нарязаха самолетите, съсипаха поделенията и продадоха военните имоти.
    Явно господарите им няма да ги оставят на мира докато не съсипят напълно България.
  • 38 и кво от това?

    5 11 Отговор
    Да време е .Кака курнрлия каза, че ще пратим руски знамена и пистолети за пейнтбол.
  • 39 ежко

    32 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Проблема е,че като си дадем оръжието,няма да получим друго!Поне не и безплатно!Все едно да си дадеш спасителната жилетка на някого когато караба потъва!
  • 40 До един

    48 3 Отговор
    Всички бивши,кабинетни из,тривалки.Войната ще свърши бе,по,длоги.Руснака никога не забравя, кой му прави мръсно.От къде,накъде 6 милиона българи,да ви плащат наколенкаджийските изцепки.? - Краваря ръчка навсякъде.Насила да направи цели държави,врагове на Русия.
  • 41 затвор

    46 2 Отговор
    Тия всичките бивши министри унищожиха Българската армия. Нека всеки българин да знае че "благодарение" на тези национал предатели нямаме реална армия. Всички тези трябваше вече да са в затвора и да излежават присъди, а те тръгнали декларации да пишат. Некадърниците не стига че съсипаха отбраната ами сега искат да ни набутат във война на страната на бандера фашистите в Украйна. Къде е военна прокуратура да ги прибира по затворите тези паразити. Нямаме армия, да си го знаете.
  • 42 Вова Zавоевателя

    32 1 Отговор
    Аман от Бойковци. Народа спре да си кръщава децата с имената Бойко и Цветан
  • 43 Koce Босе

    47 4 Отговор
    И защо да помагаме на Украйна. Нито е член на НАТО, нито на ЕС, нито имаме някакъв договор с тях. Колкото повече оръжие получават толкова по дълго ще продължи агонията им. Повече хора ще умрат.
    Защо да не помагаме на Хуситите в Йемен. Или на Либия. Или на Етиопия. Или ....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МиДа

    42 1 Отговор
    Те украинците не ни натискат толкова да им пращаме оръжие, колкото нашите плазмодии тук лаят за това.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хахаха

    40 2 Отговор
    Точно това са тея министри, които затриха всичко в Армията.Разпродадоха,подариха и нарязоха.Аз предлагам, да ги снаражат,да ги товарят в един зил 131,и да заминават.
  • 48 НЯКОЙ

    4 29 Отговор
    Опит за психологически портрет на български пропутински трол: Това е човек, който не е реализиран в обществото, жаден за признание и уважение, което не получава, нравствено увреден или по рождение ощетен! И изведнъж в ролята на трол вече е уважаван /по-скоро презиран/ от новите си господари, възнаграждаван, част е от едно тайно общество от предатели! При първия сигнал за опасност, ще се разбягат като плъхове!
  • 49 Бивши министри на отбраната!!! Бивши

    36 2 Отговор
    Чиновници Никой сте, Никой!! Народа казва Неутралитет, Неутралитет, продажници на Българските Интереси!!! Неутралитет Мекерета!!
  • 50 Българи

    35 2 Отговор
    А, Българите предлагат спешно вие шестимата умници продаж.ни, заедно с Паси то,Плевнелиев,Иво Инджев, ген.Събев да не забравите и Ленчето,заминавайте на бойните действия, дерзайте, помагайте, бийте се юнаци големи, не само да спрягате, давайте ,да дадем, да бъдем съпричастни, помогнете за победата, че може да свърши конфликта, ще изпуснете имената ви да бъдат в историята на Украйна ,бързо тръгвайте, ура юнаци
  • 51 Канцеларски Плъхове!! Един войник има

    35 2 Отговор
    Повече чест и достойнство от вас канцеларски Плъхове, бивши министри, Бивши лапачи на пари от държавата!!
  • 52 Локо Сф1956

    31 2 Отговор
    По време на част от тези бивши минстри на отбраната, беше най-голяма корупция в това министерство. Особено в бившата Агенция на МО наречена "Кражби и продажби". Когато българските военни гинеха по задграничните мисии за шепа долари, тука "Чиновници източваха военния бюджет". . Прочетете тази статия поместена преди години във в-к "Труд". Да не говорим за закриването на многото поделения, за прекъсването младежите да не ходят войници, за нарязването на различни видове оръжия и т . н....
  • 53 Едни дават акъл , други плащат сметката

    36 1 Отговор
    Я се огледайте и вижте бягащите жени и деца, вижте младите мъже, които умират...
    Стига акъли за бой и смърт!
    Време е за тези,които имат акъл
    как да спрат това безумие!
    Сметката я плащат обикновенните хора, някога и безвъвратно!
    Тези господа прав им път за доброволци още утре!
  • 54 пьешу

    35 1 Отговор
    като прочете човек кои са били министри на отбраната на територията, и няма нужда да чете историята ни през последните 30 години, всичко е ясно. мизерия, провал и разруха.
  • 55 Майнольо

    33 1 Отговор
    Боклук до боклука Майнольо.....Тия съсипаха БА.
  • 56 kaptain Morgan

    37 2 Отговор
    Сетих се, че заради дъщерята на единия бяха боядисали колите на МО в розово - да я закарат на бала.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ФБР

    34 3 Отговор
    От чие име пишете бе напудрени нещастници ? Я вземете да проведете един референдум за да научите истинското мнение на неплатения народ. Не всички са на краварската хранилка. Ако имате желание и смелост може да поставите и въпрос за членството на България в НАТО ! Може тогава евентуално да ви светне нещо ,в болните мозъаци на ястреби, с крила на плашливи врабчета!

    Коментиран от #63

  • 59 Моляяя⁉️

    28 2 Отговор
    "Шестимата бивши министри на отбраната на Република България - Бойко Ноев, Николай Свинаров, Аню Ангелов, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов и Николай Ненчев" да не ни въвличат във война!!! България иска мир!
  • 60 фщ5тгщ5жэ

    20 2 Отговор
    Ние помагаме, но на украинските бежанци, те заслужават помощ и подкрепа. Украинските управляващи имат вина за войната, както имат вина и руските управляващи. Медалът има две страни.
  • 61 AMИ

    24 4 Отговор
    Щом искат да помагат - да заминават, лично ще им купя по един калашник. Никой не ги спира. Защо трябва да въвличат нашата държава в този конфликт?
  • 62 Кнаус 485

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи хи":

    Че са подложи си прав.... Правят пиар и точки пред кравсрите..... Ние даваме на Полша.... Глупаво е директно, но пиар и точки.....
  • 63 Само 7.68% русофили в България

    3 20 Отговор

    До коментар #58 от "ФБР":

    Изборни проруски гласове:
    ВЪЗРАЖДАНЕ - 127 568
    РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО - 6 803
    АТАКА - 12 153
    ВОЛЯ - 7 067
    БСП ЗА БЪЛГАРИЯ - 267 817
    БРИГАДА - 151
    ОБЩО СА 422 559
    Броят на избиратели е бил 6 946 852. А сетете се за кои партии са гласували фантомите?...
    Според фантомните резултати проруските бюлетини са били 6%. Само 6%!
    Ако приемем реалните данни от преброяването за население от 6.5 милиона, гласоподавателите са били 5.5 милиона. Процентът на русофилските бюлетини е жалките 7.68%
    Значима част от гласовете за Възраждане (преобладаващата им част в столицата и най-големите градове, където и най-много гласуваха за тях) дойдоха заради антиваксърството, а не заради русофилията.
    Част, макар и много малка част от гласовете за БСП (под десет пункта от вота за червените) не са русофилски.
    Истината е тук - в тези числа!
    Според тях от 2005 година насам русофилството в България запада, а в последното десетилетие е изчезващ политически вид.
  • 64 Исао Мачи

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Там има и японци обучени от самураи.
    Утре ще се появят и кадри на разполовени танкови дула като краставица за шопска салата

  • 65 Все псета

    14 2 Отговор
    Като ги гледам тия са все псета за тропане.
  • 66 JEFF

    4 16 Отговор
    Да, да , да ! Трябва да дадем оръжия на Украйна , не дай си Боже ние да сме на тяхно място .
  • 67 Браво

    16 3 Отговор
    "По-големи каталици от папата са тези!

    Коментиран от #68

  • 68 Католици

    8 1 Отговор

    До коментар #67 от "Браво":

    Католици
  • 69 BIG G

    21 2 Отговор
    Вземайте по един Калашников и заминавайте като сте такива мераклии
  • 70 Тенчо

    20 2 Отговор
    Всичките подписали са известни американски подлоги и лобисти! Не ни натрапвайте мнението на марионетки!
  • 71 Комон Сенс

    18 2 Отговор
    В света има предостатъчно оръжие за да бъде помогнато на Украйна. България е една от най-малко милитаризираните точки на глобуса. И като държава сложила всичките си яца в пацифистката кошница, нито имаме възможност ните ни е подходящо да влизаме във военен конфликт. Това би било салто мортале в празен басейн.

    Ние не притежаваме и 1% от военната мощ на Гърция или Турция, например.
    Да вменявате на БЪлгария подобни задължения е нционално предателство!


    То е ясно защо пишят гербаджийските министри - искат да се самоизтъкнат като по-лоялни на чужд гръб.
    Къде бяха същите тези лица, когато 12 кодини Тиквеника дефакто водеше некоректна спрямо НАТО политика?

    Хайде нема нужда от жалките ви коварни демонстрации.
  • 72 Остро осъждане

    18 1 Отговор
    Бившите министри на отбраната, след изригването на гешеф от прокуратурата, по-добре да внимават да не се окажат с обвинения за национално предателство и сътрудничество на чужди разузнавания, не само на Русия, но и на САЩ и други натовски държави. Състоянието на армията и отбранителните способности на страната е потресаващо.
  • 73 Българин

    23 1 Отговор
    Ами да вървят доброволци, никой не ги спира! Или и те като идола си Зеленски са силни само у фейса, а реално са нищо повече от американски марионетки.
  • 74 Helmut

    16 1 Отговор
    Към тези т. нар. бивши министри:

    Подкрепяйки зверствата на укрофашистите (включително и срещу собствения им народ) вие ставате съучастници в престъпленията им! С русофобията си и омразата към руския народ вие, подобно на американските си ментори, допринасяте за по-големия брой жертви и страдания!

    Не говоря за човешкия морал, който при вас явно е силно дефицитен - върнете лентата с геноцида в Донбас, върнете и лентата с наглото разширяване на НАТО на изток и тогава се опитайте да разберете, че не сте в позицията да проповядвате каквото и да е.
  • 75 Заради такива

    16 1 Отговор
    прошляци сме без всякаква защита. А тези да хващат мешките и на предна линия при Корахово или Краматорск.
  • 76 Политантрополог

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Кажи го,когато "камъните" започнат да падат от
    стратосферата...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ВСИЧКИ МИНИСТРИ НАЧЕЛО СЪС ЗЕМЛЕДЕЛЕЦА

    16 1 Отговор
    НЕНЧЕВ ДА ОТИДАТ И ДА ЗАЩИТЯТ УКРАЙНА - ДА ДАДАТ ЛИЧЕН ПРИМЕР ОСНОВНИЯ МЕТОД В АРМИЯТА , АКО СА ЧЕЛИ УСТАВА !
  • 79 дано с цианид ги нахранят

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Боян":

    своите семейства
  • 80 ДА ДАДЕМ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА

    14 1 Отговор
    Е КАТО ДА ГАСИМ ОГЪН С БЕНЗИН !
  • 81 ВИЖТЕ САМО СПИСЪКА ПАК

    20 1 Отговор
    ИМА ЛИ ЕДИН ДА НЕ Е ПРЕДАТЕЛ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ И КРАДЕЦ -
  • 82 Теодор

    16 1 Отговор
    Нека бившите министри на отбраната да отидат на фронта в Украйна и да се бият с това оръжие.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Калиопа врачката

    12 1 Отговор
    В момента правя кукли на посочените министри, ще ги набода с игли и ще им направя магия вуду.

    Коментиран от #94

  • 85 ТИЯ ПРИ ЕДНА МОБИЛИЗАЦИЯ

    13 1 Отговор
    СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАКВО ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧИ !

    Коментиран от #123

  • 86 Въжето

    10 1 Отговор
    Въже за всичките изброени
  • 87 Тези както са по списък до стената и

    15 1 Отговор
    разстрел, това са предатели на България, искат да помагат на фашисти. С такова перчене започна и Зеленски и виждаме Украйна, какво искате, и в България ли това да стане. В момента слушам едно .овно Иво Инжев, иска да се прати оръжие, а защо тази подлога не отиде в Украйна, да го видим колко е смел, мишка долна!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Пуделите на Паси

    17 1 Отговор
    Егати и отбраната,щом тия са били министри! Благодарение на тях останахме без армия и въоръжение.
  • 90 Ало,ало

    8 1 Отговор
    Тук е нощен ястреб.Всеки да грабне по един салам и да тръгне на бой.
  • 91 Заварчик

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Алиса":

    Там мярка няма, само загуби, но едва ли ще ме разбереш. Третата ти запетая трябва да е пред "така", иначе е неграмотно.
  • 92 ха ха

    6 2 Отговор
    тия да дарят по 4-5 000 000 лв, / това което са плячкосали като министри / за бедстващите украинци , и да се отправят с ведра крачка към затвора , със сигурност света ще стане по добро място
  • 93 Осем

    11 1 Отговор
    Доколкото помня , всички тези не са българи и извършиха много злини , за които ще се разплатят . Служат на господарите на пасито и са рода с него , не с нас .
  • 94 Осем

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Калиопа врачката":

    Ха ,ха ! Само така " жената с иглата " !
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Кума Лиса

    8 1 Отговор
    За да подпомогнем отбраната предлагам да им продадем каски, бинокли и родопски одеала както и печки на дърва. Американците им продадоха всичко останало вече.
  • 97 Ром ама кубински

    11 1 Отговор
    Уважаеми господа бивши министри имаше някакъв призив от времето на соца , да превърнем думите в дела.Хайде сега да дадете личен пример и се запишете доброволци в УкрайнаИ без оправдания за възраст ,защото и по възрастни опълченци от вас е имало.Празните призиви не се броят,така всеки може,нещо от типа- дайте да дадем.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ЦРУ към горе посочените

    7 1 Отговор
    Момчета, елате да ви дадем един долар да се почерпите. И да ме хванете за долуподписания!
  • 100 МНЕНИЕ

    9 1 Отговор
    Бог да пази България!
    Политиците не го правят за съжеление.
  • 101 Пешо

    11 1 Отговор
    Вярно е трябва за това нека тия хубавци да се вуаражават и да ходят да се бият на фронта с руснаците може да вземат и тяхните дечица
  • 102 Аз мен

    11 1 Отговор
    Ей, добре че са бивши, пролича си какви некадърници са били министри. Дай им само да продават имотите
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Toni

    5 1 Отговор
    И срам нямате
  • 106 Дърт Анонимър

    5 2 Отговор
    Тези бивши министри искат България да стане "Грешната мадона с големите бомби"!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 антифашист

    9 2 Отговор
    Бегом натовски подлоги с каската и бронежилетката и дайте личен пример! И децата си изпретете доброволци да се бият заедно с укрофашистите. Не поставяйте българския народ в това положение-той не иска война.
  • 109 edin_ot_naroda

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Европа":

    Тия не са били военни министри а приватизатори, всеки е гледал какво да открадне и приватизира от МО! Шайка предатели на майка България. Влезят ли руснаците в БГ тия първи ще духнат щото са си накупили имения в Европа и САЩ
  • 110 Смях

    8 2 Отговор
    Бившият военен министър да вземе цялото си семейство и да отиде в Украйна да я защитава и тези всичките останали дето искат да й помогнат с военна помощ нека да отидат със семействата си синовете помогнат на Украйна
    бившия военен министър каза да не се правим на бременни жени да вземе автомата и да тръгва той също не е бременна жена омръзна ми да слушам само от приказките им на приказки всичко става всичко може но в действителност нищо страхливци такива
    Много ще ми бъде интересно такива като него и още много други поддръжници ако дойдат руснаците и да ги видя по телевизията как ще си сменят мненията като фурнаджийски лопати
    А вие не разбрахте ли че ние сме бедна страна и нищо няма в тази държава трябва да бъдем запомнете следващия път като дойдат руснаците в България те ще стане още по-малка заради такива умници като вас дето приказвате само глупости и вредите на държавата защото на вас са мириканците западните страни ви пълнят джобовете за пропаганда падналите на колене и ближете сладоледа на американците престанете вече
  • 111 дедо Тошо

    8 3 Отговор
    тия идиоти-продажници които продадоха и разсипаха за пари българската армия по нареждане от американците,трябва да бъдат съдени за предателство на България

    Коментиран от #119

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Кьовеши

    7 3 Отговор
    Да взимат по един автомат и да тръгват!
  • 114 dan

    3 3 Отговор
    Трябва да дадат пример те като хванат пушките първи.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Точен

    2 3 Отговор
    Това всъщност е списък на министрите, разсипали армията и отбраната на България през последните 30 години. Не е изчерпателен, пропуснати са например Николай Младенов, Ангел Найденов...
  • 117 .....,

    1 1 Отговор
    Войната трябва да бъде прекратена...

    Но на първо място, подобни титани на мисълта е необходимо да си пият редовно хапчетата, и да престанат да бъдат катализатор в медицината, и по- точно в специалността на д-р Ц. Гълъбова....
    Къде бяхте бре мамини мишоци, когато:
    - през 2014 г., бяха убити няколко българи от онези, които не са неофашисти и нямат снимки на срещите си със западни лидери, на които се виждат нацистки символи;
    - къде бяхте когато унищожиха Ирак, заради химически оръжия, а се оказа, че такива Няма, но фамилия Буш имала няколко нефтени находища, преди Садам да ги национализира;
    - къде бяха, когато умираха и продължават да умират българи в западна България, в следствие на обеднения уран в бивша Югославия;
    - къде бяхте, когато унищожиха Кадафи, който се оказа, че спонсорирал предизборната кампания на Н. Саркози и е предприел действия за премахването на Петродолара....
  • 118 Ани

    1 2 Отговор
    Най-после достойна позиция на нашите политици. Румен Радев трябва да бъде освободен от заеманата длъжност поради непригодност и разжалван за уронване престижа на България пред международната общественост.
  • 119 уточнение

    1 3 Отговор

    До коментар #111 от "дедо Тошо":

    Българската армия беше разформирована по искане на Москва. САЩ подаде ръка като предложи "Партньорство за Мир" и така българските военни останаха на работа. Ст лейтенант Радев също. Но той е бил обременен по родителска линия и виждаме тъжния резултат.
  • 120 Ефрейтор

    2 0 Отговор
    Колко от господата са служили войници, а колко от служилите могат да кажат как се наричат помагачите- ятак , пролетарски интернационалист или съучастник, а тези които обучават чуждите войници как да се бият на тях треньори ли им казват след като те могат да загинат а съветниците защо не изпратят своите деца да се бият
  • 121 българка

    2 0 Отговор
    Заминавайте и не се връщайте. такива предатели , като вас не ни трябват
  • 122 алоооо

    1 0 Отговор
    ей не ни набутвайте във вашите войни,на вас ви плащат да правите глупости, но на нас не ни се умира ,там няма официална война и нямате право да пращате оръжие,така участвате на сто процента в конфликта,утивайте там и мрете за америка
  • 123 УжасТ

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "ТИЯ ПРИ ЕДНА МОБИЛИЗАЦИЯ":

    Те затова скумричат да дойдат американски войски и нас, защото от запасняци изпитват ужасТ!
  • 124 Да!

    0 1 Отговор
    Операция има. Не е като да няма. Разбира се иде реч не за прословутата тъпня на онзи, набеденият за генерал Стефчо Янев. А иде реч за депутинизация и дерашанизация у нас, България. В Европа и целия останал нормален свят. Ще се оперираме от руските болни мозъци и тяхната зона на влияние, категорично. Шматарокът Путин с варварската война в мирна Украйна закара под строй "русские" в Евразия. Реално там им е мястото. Все пак да не забравяме, че с парите от руския газ-петрол до момента не малко политици и чиновници у нас и по света бяха подкупени, корумпирани и инсталирани. Какво да кажем сега за Стефчо Янев и Костя Копейкин, и видната отвсякъде приватизаторка Корнелия Нинова? Преди това клоунът Сидеров. Просто се сменяше и се сменя мулето в кремълската каруца с петоколонници на българска територия. А като все още не даваме военна помощ за Украйна, все още сме участници в путинската варварска война. След като дадем в рамките на няколко дни, ще дадем шанс на мира. Да!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове