21 Декември, 2011 17:18 900 2

С клаксони срещу шистовия газ

  • шистов газ-
  • протест
С клаксони срещу шистовия газ - 1
Снимка: БГНЕС

В Добрич стартира нова гражданска инициатива „Пробуждане”, която е против проучванията и добива на шистов газ, съобщи БНР

 
Участниците в движението призовават шофьорите да натискат непрекъснато клаксоните - точно в 12 часа на обяд в продължение на минута. Протестът ще е всяка сряда, докато не се наложи мораториум или приемане на закон за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България.
 
Междувременно от инициативния комитет „За чиста България” от Варна ще протестират пред сградата на Областната управа срещу липсата на прозрачност в работата на областната администрация. 
 
Гражданите са недоволни най-вече от липсата на дискусии за проучванията за търсене и добив на нефт и газ, които не ограничават използването на метода „хидравлично разбиване” при търсене и добив на шистов газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенка

    0 1 Отговор
    Добрич, вие сте100год назад в цял свят търсят нефт и газ а вие не сикате да ви се развали спокойствието, и да има работни места и добре заплатени;
  • 2 Димо Димов

    0 0 Отговор
    На безумните апологети , на "шистовия газ" ,
    мога да препоръчам само да хвърлят едно око на един филм ,
    направен от обикновени американци :
    GASLAND е заглавието ....
    вижте го , моля , а пък после ако можете да спите спокойно ...