Last news in Fakti

28 Декември, 2011 16:18 895 0

Найденов: Промените в Закона за горите облекчават ски туризма

  • еколози-
  • найденов-
  • закон за горите-
  • вино
Найденов: Промените в Закона за горите облекчават ски туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Министър Мирослав Найденов заяви, че оспорваният от еколози Закон за горите не обслужва интересите на определена фирма, а новите поправки в него премахват пречките пред ски туризма, предаде БНР.

Новоприетият Закон за горите, приет преди около половин година, наложи изключително рестриктивни мерки по отношение на развитието на ски туризма. Това не се отнася само за Витоша, макар и скандалите в последните дни да станаха със стартирането на сезона на Витоша. Това се отнася и за останалите ни планински курорти. С тази промяна даваме възможност за развитието на този туризъм, който е свързан и с допълнително работни места и съживяване на тези населени места, заяви Найденов

Министерският съвет прие и проектозакон за виното и спиртните напитки, който предвижда повишен контрол и глоби за производителите. Министър Найденов коментира:

Знаете, че много от напитките, които приличат на външен вид на вино, не са от грозде. С този закон това нещо ще се регламентира. Тоест ще пием вино от грозде, за да не се връщаме към онзи анекдот, където кръчмарят на смъртния си одър казал на сина си, че вино и от грозде става. С този закон се надяваме занапред виното да става от грозде и тези, които правят имитации, да не могат да ги пробутват на пазара или да подвеждат потребителите.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА