Last news in Fakti

30 Декември, 2011 07:54 1 015 0

Майстори си мерят баниците в София

  • баница-
  • състезание

Кулинарни майстори ще мерят сили днес за най-вкусна новогодишна баница. Надпреварата ще се състои от 14.00 часа днес пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата. Участниците във вкусното състезание ще бъдат оценявани в три категории: най-красива, най-голяма и най-вкусна баница.

Състезанието е част от първия и единствен по рода си коледен фестивал в София, с който столицата кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 г. Председател на журито, което ще оценява участниците, ще бъде организаторът на кулинарния фестивал "Пъстра трапеза" Пеньо Иванов и съосновател на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7.

Асоциацията предостави сцената на "Зеления коледен град" на различни фолклорни формации и ансамбли за песни и танци.

Участниците в специалното празнично състезание ще приготвят собственоръчно и ще донесат на място новогодишни баници, които ще бъдат оценявани от журито, в което ще бъдат включени хора с дългогодишен опит в сферата на традициите и обичаите на българския фолклор.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА