24 Октомври, 2017 12:16 1 839 19

Каролев за протеста в Чернево: Гиди, прости граждани

  • солвей соди-
  • протест-
  • владимир каролев

Гиди прости граждани на клета Майка България. Така икономистът Владимир Каролев коментира протестът в с. Чернево срещу изграждането на депо за отпадъци.

Вчера жители на селото протестираха пред сградата на “Солвей Соди“ в Девня. Намеренията за изграждане на депото за отпадъци е то да бъде в съседство до селото. Вчера напрежението ескалира. Над 100 души протестираха и издигнаха знамена с надписи "Солвей, вън от България".

Ето какво още заяви Владимир Каролев на фейсбук страницата си:

"Компания Солвей е световен лидер в производството на индустриална сода. Инвестирала е от 1997 г до днес близо 1 млрд. лв, за да превърне изтърбушения построен през 1960-те години завод за сода в един от най-модерните в света.

Поддържа стотици високоплатени работни места. Един от най-големите износители е на България.

Ново депо за отпадъци, отговарящи на най-високите световни екологични изискания, трябва да се построи.

А група жители на селото атакуват входа на завода с плакати "Солвей - белгийски окупатор", "Солвей - махайте се". Облечен в черно троши стъклата на входа удряйки ги с конуси за пътна маркировка. После БНТ му взима интервю с анонса "Пострадал от протеста".

Гиди прости граждани на клета Майка България. Да, прав е Роналд Рейгън : "Бедността е най-справедливото наказание за глупостта", коментира Владимир Каролев.

А иначе аргументите за протест на жителите на селото са, че не желаят природата да се замърсява, тъй като депото за т. нар. "неопасни отпадъци" ще отрови природата.

Според собственика на завода Спирос Номикос, депото не е опасно.

През август в селото проведоха референдум, на който повече от 90% от хората гласуваха против депото, а резултатите от него станаха задължителни. Допитването обаче беше атакувано в съда от областния управител, като делото е насрочено за 26 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каролев

    20 4 Отговор
    Заклевам се, не съм взел един лев от белгииците за тази публикация. Работя в евро
  • 2 гост

    15 5 Отговор
    Умника королев що не се разходи до с.Лесново общ.Елин Пелин ,да види как се съхраняват токсични отпадъци .Слет това да говори кой е прост.Прости сме защото се примиряваме с всички гаври на управляващите.
  • 3 мааму

    7 10 Отговор
    Точно така е, Каролев! Всички, които коментират не са стъпвали нито в Чернево, нито в Девня, където са заводът. Да не говорим че местните от Чернево масово работят на територията на завода в различни фирми, сиреч на протеста са били събрани от кол и въже и я е имало 10 човека от селото цигани и баби, я не.
    Солвей е най-успешната приватизационна сделка на държавата до ден днешен!!! И това нито костадинчо, нито който и да е може да отрече. Обаче Солвей не плащат на никого под масата, затова непрекъснато ги проверяват всякакви институции, а завистници питат какви за заплатите. И това костадинчо не може да го отрече!!! Грижата за околната среда и безопасността са на първо място за Солвей. Никой не иска да отрови селото. А и там, където е депото, няма никаква река. Няма от години вода на това място. Идете и вижте, многознайковци прости и завистници!!!
  • 4 червен милионер

    12 3 Отговор
    Милиционрчето от ДС Каролката много обича да плюе по народа, нали агентурите са по висша каста, винаги намира начин да се изходи върху робите.
  • 5 бесния язовец на оня с коня

    3 3 Отговор
    За какъв точно народ става дума изобщо???
  • 6 реалист

    10 4 Отговор
    А бе, що и обръщате внимание на тая царска подлога Каролев . Утрепете я с мълчание тая измет. Тоя платения точно това търси ,някой да спори с него та да изглежда че е прав.
  • 7 Варна

    12 4 Отговор
    Каролев се е изказал като тъп, софийски цървул...
    - Без да си ходил нито един път там, е редно и да не се обаждаш. Имам преки наблюдения върху цялата Девненска долина от 89 година насам. - Солвей са безпорно голям работодател, но не мога да кажа, че са се загрижили за природата "много- много". Всеки трябва да отиде до там за да види, че в радиус от няколко километра, всичко е засипано с прах от Солвей и Агрополихим. - Такава мръсотия не е било никога! - Там има "чиста проба" екологична катастрофа. - А за депото на Агрополихим няма да говорим много, освен е че вече е с размерите на планина и вероятно се вижда от космоса. - Последното не е шега! Така, че който иска депо за отпадъци, да си го строи в задният двор!
    Борисов иска шистов газ, а Каролев депо- безопасно... - А ми в София има достатъчно свободни терени. - Да добиват шистов газ и да складират безопасни производствени отпадъци!

    Коментиран от #16

  • 8 Гиди Владо

    5 3 Отговор
    Каролев е глупакът в случая, спестил на дипломацията дял от мозъка си, което е типично за поклонниците на сатаната (той е техният водач, както е всеизвестно). Обладан е изцяло.
    А думите на Рейгън са били употребени в едни други времена и кой знае по повод на каква ситуация! Нека проверим истинността им, прилагайки ги като формула - нека потърсим глупакът във всяка ситуация на бедност. И след като имаме безброй примери, дали можем да наречем така нагрубо и наедро толкова много народ "глупаци". Сатаната само се радва на подобни масови осъждания, осигуряващи му "затворнически" ресурс, който да мъчи и унищожава, за да правят обладаните от демоните му, свои хора пари. Големи пари.

    И след като Каролев в случая е само един лобист, ненаправил си никакъв труд да стигне до корена на проблема, и действащ само с един аргумент - високоплатени работни места, с лека ръка можем да пренебрегнем гледната му точка. Ако попитаме хората, вероятно ще кажат, че искат пари, срещу които да продадат своето съседство на сметище. Искат пари, за да съжителстват близо до сметище. Защото това снижава стандарта и качеството им на живот.

    Вие на кого искате да сте съсед - на Роналдо, Бойко, Мадона..., или на сметище? Къде животът е лесен и луксозен, и къде е труден?

    Каролев - нагъл, обиждащ простак.

    Ако съдът беше Белгийски, примерно, тази фабрика щеше да плати не само изграждането на сметището, а и много компенсации на местните жители.

    Коментиран от #10

  • 9 Отвратна физиономия

    4 4 Отговор
    Каролев е като дамски превръзки с крилца,пасва точно на определеното място..
  • 10 Айде бе

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гиди Владо":

    Щели са да го направят- градинки и ала бала, но активистите искали кеш- те да ги направят хахаха
  • 11 ААА

    2 2 Отговор
    Народ не се обижда Владо, народа е само функция от такива като вас.
  • 12 Арбитър

    3 2 Отговор
    1. Солвай вече има депо близо до село Падина.
    2.Не знам дали се вижда от космоса но от самолета се вижда и въпреки че много от отпадъците попиват в почвата е огромно.
    3.Понеже Каролев е гъст с Бойко може да си издейства да отиде и да го види на живо депото дали е отровно или не.
    4. Поради изчерпване на капацитета Солвай иска да го мултиплицира и да направи второ.
    5. Трябва да се направи компромис и да се изгради депо някъде далече от населени места независимо от това че гръкът ще се бръкне малко повече за по-дълга тръба.

    Коментиран от #13

  • 13 Ехооо

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Арбитър":

    Смешници! Депото е за пепелина. Какви тръби бе??? Това се кара с камиони, после се полива с вода да слегне, покрива се и тъй нататък, както се прави в Европа. После като се изчерпи капацитетът му се залесява с дървета. Бабите от чернево си торят доматите с пепел ако не знаеш. Екологични домати на баба си папкаш, ако не знаеш. Селяците с печките на дърва и въглища тровят въздуха ни, ама тръгнали да протестират

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Борис

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ехооо":

    Е те това за първи път чувам,доматите се торят с пепелина.Как можа да се родиш толкова умен?
  • 15 Арбитър

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ехооо":

    ОК ако правилно разбирам тове е депо за сгурията от котлите.
    Та ти като не си толкова смешен как ще ториш с въглерод бе професореееееееее. Много си умен ама дай да го изсипем в твоят двор да те видим като си толкова отворен какви домати ще порастът.
    Та от това навремето правиха щурка професоре ама завода за тор се намира в съседство и там основен елемент е азота а не ВЪГЛЕРОДА.

    Да ти кажа ли колко работници си отидоха дето я дишат тази пепел щото дробовете им станаха на решето ама ти нали си професор много знаеш от София да гледаш. Ама като някой ти кара под носа с дизела скачаш нали щото си от голямото добро утро.
  • 16 Светльо Чернев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Каролев е ходил там. И не бъркай Соловей соди с Агрополихим. Имат коренно различен начин на работа.

    Коментиран от #17

  • 17 Варна

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Светльо Чернев":

    Пич, върни се и прочети пак какво съм написал!
    Имам преки наблюдения като доставчик на материали за съоръженията им. Посочих Агрополихим като другият най- голям замърсител. Работил съм и с Агрополихим и Соди и съпътстващите им преприятия Девня Варовик и Провад Сол. Работих и с Девня Цимент и с Полимери, Захарния и Заводски Строеж и с Пристанището. Казах познавам района от 89 година насам. - Не ми се прави на отворен! - Няма с какво да ме изненадаш като познания за обстановката в Девненската Долина.
    Каролев е редно де се занимава с неговите си работи, които са далеч от производство и екология. Да ходи да се занимава като финансов анализатор в София и да не се прави на отворен за неща, за които не разбира.
    Който иска депо за отпадъци да си го направи в задния двор!

    Коментиран от #19

  • 18 Бай Благой

    0 1 Отговор
    Каролев Каролев....гиди гнидо гн*ясала гад*а!
    ТИ си един обикновен софийски цървулан!
  • 19 Светльо Чернев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Варна":

    Това, че си доставчик, не те прави специалист. И не ти се правя на отворен. Защото не те знам кой си. И не ме интересува. И със сигурност с много неща не си наясно, ако ще и да е от 1889 година.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове