Last news in Fakti

4 Януари, 2012 12:40 929 0

Шумен, Търговище и Велики Преслав останаха без вода

  • вода-
  • авария

Авария на водопровода от язовир „Тича“

Шумен, Търговище и Велики Преслав останаха без вода - 1
Снимка: БГНЕС

Шумен, Търговище и Велики Преслав останаха днес без вода днес заради три тежки аварии на водопровода, захранващ трите населени места с питейна вода от язовир „Тича". Аварийни екипи на ВиК-Шумен отстраняват повредите и се очаква водоснабдяването да бъде възстановено тази вечер.

Авариите на водопровода са възникнали на трудно достъпни места. 10 литра в секунда е загубата на вода от най-тежката авария на водопровода, която е станала в поречието на река Камчия.

Довеждащият водопровод е много стар, което е и основната причина за случващите се често подобни аварии. От ВиК заявиха, че почти всеки месец възникват подобни аварии, заради амортизацията на 30-годишния водопровод, и ако той не бъде подменен, проблемите ще зачестяват и ще са по-тежки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА