Last news in Fakti

5 Януари, 2012 21:44 1 420 0

Спасителят от магистрала "Тракия" е Мъж на годината

  • спасителят от магистрала "тракия"-
  • стефан стойчев-
  • мъж на годината-
  • миленита

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011. В цялата история на класацията той е първият обикновен човек, който я оглавява, съобщи Дарик радио.
 

29-годишният Стефан от Чирпан, който през миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив, застана на чело в анкетата на Дарик след онлайн гласуване. 6804 души дадоха вота си за него. Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев 407 души. Резултатите от конкурса бяха обявени тази вечер на церемония в Младежки театър "Николай Бинев". Победата в него на Стефан Стойчев слага край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти.

Стефан Стойчев е човекът, който промени историята на конкурса Мъж на годината. Преди да го спечели самият той промени живота на много хора, които спаси от катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия". Оттогава и неговият живот е по-различен. До преди да бъде съкратен в навечерието на Коледа, 29-годишният Стефан работеше като комбайнер. Сега е част от екипа на общината в Стара Загора като шофьор. Мечтае да бъде пожарникар. Женен е и има малка дъщеря Преслава.

Семейството му, както и родителите му, присъстваха на церемонията в Младежки театър, на която той беше обявен за Мъж на годината 2011. Стефан Стойчев вече е притежател на уникална сабя, на която е гравирано името му. Тя е изработена от Васил Попов - президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар". Връчи му я изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев. Заради старо поверие Стойчев я откупи от Радев с монета. Според вярването, така тя никога няма да застане между двамата.

 



Единствената дама, която получи награда по време на церемонията "Мъж на годината", се казва Милена Николова - Миленита. Екипът на Дарик я обяви за "Мис чар".

На церемонията в Младежки театър Дарик връчи и още няколко допълнителни награди. За момчетата, които през миналия юни изрисуваха паметника на Съветската армия в София, е отличието "В крак с времето".

Отец Андон Шавулев от храма "Въведение Богородично" в Благоевград взе приза "Дух на добродетелност", а 83-годишният режисьор Рангел Вълчанов беше обявен за "Легенда".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА