Last news in Fakti

7 Януари, 2012 11:54 1 007 0

Бащата на Яна иска възмездие за истинския убиец

  • яна кръстева-
  • пламен трифонов

„Искаме да бъде намерен истинският убиец на Яна, а с какво име е той... Нас името не ни касае”, заяви бащата на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева – Явор, в предаването „Тази събота” на бТВ.

Той сподели, че подробно неколкократно е изгледал интервюто с Пламен Трифонов, който беше задържан под подозрение като извършител, а след това освободен. „Искам да благодаря за съболезнованията на този господин. Аз не съм обаче човекът, който може да обвинява. Не мога да кажа, че той е убиецът”, заяви той.

Бащата обаче изрази раздразнението си от изказванията по повод промяната на показанията на майката на Пламен. „Как може човек да даде показания, след това да ги подпише, без да ги прочете? Не вярвам по насилствен начин да бъдат иззети показания от възрастна жена”, посочи той.

Явор Кръстев каза още, че се доверява на полицията и смята, че се прави необходимото, за да бъде намерен извършителят. Мъжът сподели, че се чува с вътрешния министър Цветан Цветанов и главния секретар Калин Георгиев и им благодари.

Той заяви, че не се притеснява от факта, че Пламен Трифонов е на свобода, а това, че убиецът не е зад решетките, защото може да посегне и на друго дете: „Ние искаме да има възмездие за истинския убиец, а не просто да са нарочили човек. Ако е Пламен, да се докаже и ако е така, нека да си понесе наказанието.”

Мъжът сподели още, че след случилото се е принуден всеки ден да вижда надгробния паметник на детето си през прозореца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА