Last news in Fakti

9 Януари, 2012 13:59 8 205 8

Тетевен, Чепеларе и Роман в бедствено положение (обновена)

  • тетевен-
  • бедствено положение-
  • сняг

Населени места без ток, хляб и комуникации

Тетевен, Чепеларе и Роман в бедствено положение (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

От днес в Община Тетевен е обявено бедствено положение, съобщават от общината. Зимната обстановка е критична. Продължава почистването  на пътищата и възстановяването на електропреносната мрежа и инфраструктурата на територията на общината.

В централната градска част на Тетевен електрозахранването е възстановено, но 60 % от населението на общината /близо 12 000 души/, квартали, както и селища  на общината – Малка Желязна, Галата, Глогово, Градежница, Гложене, Голям Извор, Дивчовото, Васильово, Рибарица, Черни вит, Бабинци, Полатен, са без електрозахранване трети ден. 

Губят се телефонни, интернет, мобилни и други видове комуникации /като т.нар. “малко радио” или радиоточки/, което възпрепятства информираността на гражданите.

Бедственото положение остава до второ нареждане, тъй като без хляб и достъп са населените места Малка Желязна, Голям Извор, Дивчовото, Бабинци, Рибарица, Васильово, Черни Вит, Брязово.

Кметът на Община Тетевен Милен Милев обяви отмяна на учебните занятия на територията на цялата община до второ нареждане. Създадена е  организация за мобилизиране на хора и техника за справяне с кризисната ситуация – свикан е Общински кризисен щаб.

В Челепаре за момента бедственото положение остава. Шест села и части от Чеперале са без ток. Днес в общината е неучебен ден. Мокрият и тежък сняг започва да създава проблеми на Йордановден - счупи много дървета, прекъсна проходимостта на улиците на отделни участъци, пътищата до някои населени места и електрозахранването във всички населени места на Община Чепеларе. 

Трети ден без ток и вода е и община Роман.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sdas

    1 0 Отговор
    ne e samo teteven i v Etropole e daje pove4e ama ni ne kazvat
  • 2 Ники

    0 0 Отговор
    Ботевград,Правец и други вижте ми клипа по магистралата гумата на ДЕФЕНДЕРА не се вижда ! http://vbox7.com/play:8ff44a7086
  • 3 абсурдистан

    2 0 Отговор
    ма толкова безработни шофьори има !!!
    толкова почистваща техника и нова и стара има !!!
    ми качете ги тия шофьори на тези снегопочистващи машини на някаква средна заплата от рода на 500 лева и то на смени и дневни и нощни на по 15 дежурства в месеца и то само за сезона !!! нито ще обеднее държавата нито ще има код червено код бембено и пътищата ще са чисти бе къв народ сме ние не мога да разбера все едно нарочно си спъваме всичко само и само за да ни е по гадно и по неудобно ужас .!!!
  • 4 toyota

    0 0 Отговор
    няма синхрон :Д:Д 2 дена бяхме заровени от сняг ние с 5 деца 2 хижи с по 40-50 деца и ни оставиха без ток и парно снегорина на един от хотелите доиде до пистата за да освободи машината за отъпкване на пистите и се прибра :( вместо да почистят пътя и освободят децата и да направят път на ИВН да оправят повредата и да пуснат тока ужас
    движението не беше спряно и към 50-60 коли закъсаха поради лъжлива информация че пътя бил чист и опесачен
  • 5 кик

    0 1 Отговор
    бойко бойко бойко бойко на ви бойко как можа народ да се върже на поредния престъпник и измамник?тое за обесване и тези около него
  • 6 Александър

    0 0 Отговор
    Е аз и без пари бих помогнал да ми дадът един снегорин и ще чистя цяла седмица.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    ха ха, нали си ги избрахте
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    ха ха, нали си ги избрахте,най добрите кметове и др...остават 400млн.и пак ще строим,а заплати ,пенсии.....здравеопазване,образование,абее къдее смее.....