Last news in Fakti

9 Януари, 2012 15:01 598 0

БСП сезира ВАС за изборите в София

  • бсп-
  • избори-
  • общински съветници
БСП сезира ВАС за изборите в София - 1
Снимка: БГНЕС

БСП ще оспорва решенията на Административен съд - София, с които се потвърждава законността на местните избори в столицата. Столичната организация на партия съобщи, че казусът с избирането на общинските съветници ще бъде отнесен към Върховния административен съд.

Загубилият червен кандидат Георги Кадиев призна, че е нямало как да спечели вота, въпреки нарушенията и разминаванията в протоколите. Все пак, той обобщи, че ситуацията е отказ от справедливост и правосъдие.

Социалистите посочиха, че при разглеждането на делото не са били допуснати доказателства за нарушения в изборния процес. От БСП допълниха, че разполагат с протоколи, от които става ясно, че има разминаване в преброените гласове за партията, предаде Дарик.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков обясни, че разполагат с много доказателства за разминаване в броя на подписите в изборните книжа и отчетените гласове. Той припомни, че само още 151 гласа в полза на социалистите би довело до разместване в състава на общинския съвет и партията би имала още един съветник за сметка на СДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА