Last news in Fakti

11 Януари, 2012 22:14 2 509 2

Взривяват мавзолея на печата

  • ипк-
  • родина

Търгът за сградата и терена на ИПК “Родина” на столичния булевард “Цариградско шосе” ще стартира от по-висока начална цена от очакваните 12-15 милиона лева, защото... постройката задължително ще трябва да бъде взривена, съобщава в. "Труд".

И от останките бъдещият собственик на 15-те декара терен в близост до спортната гордост на премиера, зала “Армеец”, ще разполага с тонове желязо за скрап!

Който и да купи сградата, ще трябва да я разруши в рамките на година след търга, обясни шефът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Във вторник във ведомството му е получено ново експертно становище, според което носещите конструкции са в много лошо състояние след 20-годишното замразяване на градежа. Строителството на сградата, която трябваше да прибере “Работническо дело” и още няколко издания от соцвреме, започна в средата на 80-те години на XX век. Почти веднага след демократичните промени строежът бе спрян и с течение на времето по покрива на сградата израстнаха храсти и дръвчета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ...

    0 0 Отговор
    Тук не става дума за комунисти и "демократи", става въпрос за глупави хора, които с лека ръка оставят сградата да се разруши с времето..., апарите на гражданите отново са хвърлени на вятъра и на никой не му пука...
    Докога такова безхаберие???