Last news in Fakti

31 Януари, 2012 14:57 706 1

Политиката на десните не може да изведе Европа от кризата

  • станишев-
  • пес-
  • политика

Цветанов се изживява едновременно като министър на вътрешните работи, прокурор и съдия от ВКС, заяви Станишев

Политиката на десните не може да изведе Европа от кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Политиката на десните, която е за ограничаване на разходите, не може да изведе Европа от кризата. Без конкретен план за инвестиции и конкретни мерки срещу безработицата, няма да се случи нищо позитивно в икономически план. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП и председател на Партията на европейските социалисти (ПЕК) Сергей Станишев, който коментира вчерашните решения в Брюксел на европейските лидери.

Станишев изрази искрената си радост от това че инициативите на ПЕС относно борбата с младежката безработица се възприемат в Европейския съюз. Над 26% е тази безработица в България, при 23% средно за ЕС и до 50% в страни като Испания, подчерта Станишев. Той съобщи предложението на ПЕС 10 млрд. евро от неизползваните 30 млрд. от Европейския социален фонд да се използват за борба с младежката безработица.

ПЕС е твърдо за данъка върху финансовите транзакции, посочи още Станишев. Той разсея съмненията, че подобен данък ще ощети българите. Парите от този данък според европейските социалисти могат да се използват за окуражаването на икономическия растеж. Положителните развития от вчерашните решения в Брюксел до голяма степен се дължат на усилията на ПЕС, подчерта Станишев.

Неведнъж съм обсъждал много рязко безотговорните твърдения на министър Цветанов. Той се изживява едновременно като министър на вътрешните работи, прокурор и съдия от ВКС, който произнася присъди. Така Сергей Станишев отговори на въпроса как ще коментира казаното от вътрешния министър за връзка на президента Първанов с организираната престъпност. Когато един министър на вътрешните работи прави такива изявления, трябва да посочи факти и има действия, които трябва да предприеме, продължи Станишев. Всичко останало е политическа спекулация само и само да се отвлече вниманието от неговата собствена некадърност като министър, начина му на управление и репресиите, които налага на българските граждани, е мнението на Станишев. Цветанов постоянно обвинява ту съдии, ту политици и всеки, който му поставя неудобни въпроси, видите ли, подпомагал организираната престъпност - айде стига, категоричен бе Станишев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИДЕНОВ

    0 0 Отговор
    МУТРИТЕ ОТ ЖАН ВИДЕНОВ ще изведат европа от кризата !