Last news in Fakti

3 Май, 2018 20:23 3 697 51

Цветанов: Никакво отстъпление от НАТО

  • нато-
  • веселин марешки-
  • воля

За Карадайъ идеята на Марешки е ярък популизъм. Радев: Това са шеги

България няма как да започне каквато и да било процедура за излизане от НАТО, НАТО е част от националната сигурност, коментира казусът Цветан Цветанов. Подобни анонси водят до определени спекулации и внушения, по мнението му, пише news.bg.

Явно обаче трябвало да се поговори с Марешки по темата. Няма да направим никакво отклонение от членството си в НАТО, отсече Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ не е запознат с аргументите на Марешки да ни вади от Алианса.

По думите на Цветан Цветанов евроизборите ще са лакмус за обществените нагласи. НАТО гарантира националната ни сигурност и териториалната цялост.

Пламен Христов от "Воля" пък подчерта, че Марешки искал да се постави на обсъждане дали трябва да плащаме цената да сме член на НАТО. "Воля" застава зад лидера си. Ние сами не можем да си гарантираме националната сигурност, убеден е Христов. Дори и като член на Алианса пак не си гарантираме сигурността. Това е сериозен проблем, посочи депутатът. И в момента не сме пълноценен партньор на НАТО. Единна европейска армия трябвало да ни пази, а не НАТО. И Доналд Тръмп критикувал Алианса, по думите му.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи лансираната от Марешки идея като ярка форма на популизъм. Това е ГЕРБ, коментира той. Според него в тази идея прозира управляващата партия. Едните им партньори искали да ни вадят от ЕС, другите - от НАТО.

Това е много опасно, каза лидерът на ДПС. Партията му предупреждавала, че се случвали опасни неща.

Президентът Румен Радев също взе отношение по темата, като заяви: Мисля, че това са шеги. Няма как да коментираме сериозно такава тема, каза той пред журналисти.

България е част от НАТО, това е нашата колективна система за сигурност и ние сме длъжни да бъдем лоялни членове на НАТО - но аз винаги ще продължа да повтарям - не само на думи, а с реални действия по укрепване на отбранителните способности на Българската армия, коментира държавният глава. Той участва в Българо-австрийски бизнес форум, където говори за инвестиционните предимства на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуна

    64 8 Отговор
    Тоя па СМЕШНИК !!!!!
    НЯМА ТАКЪВ БЛЮДОЛИЗЕЦ !!!!!!
  • 2 Така е

    33 11 Отговор
    Абе Цветанов, Марешки си прави ташак , а ти му се връзваш.Иска медийно внимание. Иначе е малко луд.
  • 3 onq s konq

    20 9 Отговор
    Поткрепям пълно! Тва е велик чвек каде му се васхиштавам и па шъ глъсувам за него!!!Сички требе да глъсуваме за него штото е много умен и начетен къто мене ! Евала !
  • 4 Само питам

    9 18 Отговор
    А кака Корни какво мисли за НАТО?
  • 5 Дедо Йоцо

    37 3 Отговор
    Църррррррррррррррррр......Мишлето пак ококори очички!
  • 6 Референдум

    31 2 Отговор
    Питайте си работодателя. В конституцията е записано кой е. В училище за бавноразвиващи това не се учи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Борис

    44 3 Отговор
    Не че нещо ама какв се случи като Турцияи Гърция се сръчкаха ?Отговора на НАТО беше оправяите се по между си ,и двете били натовски държави.Е нас нато от кого ще ни пази,от сомалийските пирати ли?

    Коментиран от #12

  • 9 Браво

    38 3 Отговор
    Цветанов е готов да умре за НАТО, в една хипотетична война. Той и още двама трима . Аз лично ще се предам в плен при първа възможност, няма дори да дезертирам.
  • 10 избирател

    48 4 Отговор
    Цеци понеже си дебелоглав и с полупразна мозъчна кутия на изборите ще изпиташ народната любов. Заради тебе ГЕРБ ще загуби много
  • 11 Голям прос

    21 3 Отговор
    ЦвЦв иска да боядиса мишенката с по-ярки цветове
  • 12 onq s konq

    8 59 Отговор

    До коментар #8 от "Борис":

    От Русия те пази НАТО брачет - не от сомалийските пирати,а ОТ РУСИЯ!Защото ако не бяхме член ,МНОГО ПРЕДИ КРИМ щяха да влязат в България за да "защитават правата" на 300 хилядите руснаци притежаващи 500хил. имота ,а вие русофилите ще ги посрещате с хляб и сол!Дори няма и да си правят труда да разкарват тежка техника,а щяха да пратят "Вагнер" което е предостатъчно.И ако не го знаехте прекрасно тоя факт,НЯМАШЕ ТАКА ЖАЛНО ДА ПЛАЧЕТЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАКТА!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Бай хой

    32 2 Отговор
    Даааам, нато е част от нашата несигурност. ФАКТ.
  • 14 Стамат

    52 4 Отговор
    Ако утре сутрин султана реши да анексира районите с преобладаващо турско население твоето НАТО Ц ще каже ААА оправяйте се.Ние няма да се месим.И до обед ще стигнал до Вакарел защото зареди шибаното ти НАТО и армия вече нямаме .Защото Шибаното ти НАТО цветане обслужващо единствено корпоративните интереси на алчните кравари И те същите ни казват Ако искате силна и модерна армия си купете модерно оръжие но ако можете да си го позволите .Пълно лицемерие докато ни изнасят ценните метали продавт ни скъпата си електроенергия ограбват ни чрез МВФ и световната банка и последните стотинки на българина На Господаря ти Б не му се говори за това че сега бедна България трябва да набие едни милиарди в НАТО вместо с тях да се модернизира армията ни .А в същото време Сърбия горката купува руско оръжие при това не по лошо от натовското почти без пари.Не са в НАТО и ЕС но като гледам не са по зле от нас даже напротив. Няма лошо да си в някакъв алианс и не задължително в такъв с Русия само дето този който уж ще ни пази е пълен цирк.И така и не разбрах .В крайна сметка от кой ни пази бе Ц

    Коментиран от #19, #39

  • 15 Борис

    35 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    По добре руснаци отколкото турци и цигани.А за последните трябва да работя за да имат за помощи и разни социални благинки .

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    5 34 Отговор

    До коментар #15 от "Борис":

    Абе, джендър русофилски, да не би да чакаш с китки дядо ти Иван на Орлов мост отново да те "освобождава"? Безродници и предатели сте и такива ще си останете!

    Коментиран от #22, #50

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иванов

    28 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стамат":

    Браво Стамате, точно в десетката! Нато се оказа гола вода и кал по вратняка и не ни пази от никого.
  • 20 FuckTheEU

    24 1 Отговор
    От нато и от мафията се излиза само с краката напред!
  • 21 onq s konq

    4 27 Отговор

    До коментар #15 от "Борис":

    Понеже СЕ ПРАВИШ ЧЕ НЕ РАЗБИРАШ,ще дам леки разяснения по въпроса:Първо-бъркаш турци с цигани,а разликата е огромна.Като се има предвид че и двата етноса се водят "българи",твоите "руснаци" категорично ще бъдат "чужденци".На припомням ли КОИ след Демокрацията бяха "първите лястовици" осъществяващи западна дестинация?-точно цигани и кримиконтингент.Та същото ще е и при "първите руски лястовици"-РУСКИ МУТРИ И КЕРВАНИ РУСКИ ЦИГАНИ.Искаш да работиш за себеси и да не плащаш данъци на соц. слаби?А сещаш ли се че след излизане от ЕС/никой няма да те остави в ЕС след излизане от НАТО/ ЩЕ БЪДЕШ ТРАЙНО БЕЗРАБОТЕН?А след първата руска вълна ще дойдат и руските богаташи СЪС РУСКИТЕ СИ ЗАКОНИ и ЩЕ ТЕ НАТИРЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ.А на ном 12 дето ме плаши с руски ракети кво да му кажа...ами НИЩО,ЗАЩОТО ЗА ПРОСТАЦИТЕ ИЛИ ДОБРО,ИЛИ НИЩО:)

    Коментиран от #28, #40, #51

  • 22 Реалист1

    23 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Ние сме безродници, а вие какви сте? Не правите ли същото? Само че след краварите трева не никне нека да е ясно. Дай пример някоя държава да се е "оправила" след анексия от САЩ. Съмнявам се да разбера. Чувал си за икономическо робство предполагам, сега е такова. Може и с Русия да е същото, това не е СССР. Чужда ръка гръб не чеше приятелчета, толкова съм разбрал с моя житейски опит

    Коментиран от #30

  • 23 цвинокио смотаняк

    11 2 Отговор
    ти пък кой беше да ми определяш бе?
  • 24 Реалист1

    23 0 Отговор
    Искаше ми се като унгарци и чехи поне да бъдем, но нашата мафия е по-алчна, илюзиите ми се изпариха
  • 25 да да

    20 1 Отговор
    Като искате да сте в натото, ще тръгнете ли да се биете с Русия бе идиоти. Защото сигурно забелязвате, че натото точно за това се подготвя.
  • 26 Така де

    21 1 Отговор
    Никакво отстъпление от НЪТО, че Цвъки ще остане без заплата... как ще купува нови апартаменти??? Целия народ на война, за дахможе Цвъки да прави парички!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Do onq pod konq

    21 1 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Абе тебе яко те тресе параноята какви руски цигани какви руски закони каква трайна безработица .ти на какви наркотици си бре .Евала пич мислиш и пишеш точно като средностатистическия тъп обработен чрез пропаганда програмиран консуматор.
  • 29 БЪЛГАРСКИ ТЕРОРИСТ

    3 0 Отговор
    С терорист не се преговаря - ЛИКВИДИРА СЕ НА МЯСТО И ВЕДНАГА !
  • 30 Българин

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист1":

    Погледни Южна и Северна Корея и ще разбереш, бе безродник. Личи си къде расте и къде не расте трева. Източна Германия още не може да настигне по стандарт Западна, триъсет години след падането на стената. Където е била на власт кочината всичко е батак.
  • 31 НАТО Е ТЕРОРИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ

    17 4 Отговор
    НАТО Е В СЛУЖБА НА САЩ - ДЪРЖАВАТА ТЕРОРИСТ - ЮНАЙТЕД СНЕЙКС !
  • 32 Не ме

    8 2 Отговор
    засягат въжделенията нито на Физкултурника,нито на бившия военен!България въобще не им е бащиния.Техните интереси няма начин да са актуални за мнозинството българи.Ако искат нека проведат референдум за оставането ни в тази агресивна организация!Но не им стиска!
  • 33 лаик

    16 1 Отговор
    Всички исторически врагове на българия са в нато. България практически няма врагове извън нато.

    Коментиран от #36

  • 34 azko

    2 2 Отговор
    Гледам по новините каква военна техника ще дефилира на парада на 6 май,20-30 самолета,30-40 вертолета,танкове,ракетоносци,коооораби,поооодводници,опа,опа,обърках се та ние не сме във Варшавския договор,ние сме в НАТО,демек 2-3 самолета,3-4 вертолета....ми тва е.Каква военна мощ само.Добре че НАТО ни пази.

    Коментиран от #35

  • 35 НАТО ТЕ ПАЗИ ?

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "azko":

    НАТО СЕ ГЛАСИ БЪЛГАРИЯ, МАКЕДОНИЯ И МОНТЕНЕГРО ЗАПАДА ДА ПАЗИ ! А ТИ ГОВОРИШ ТЕБ ДА ПАЗИ. МУНЧО В САЩ ХАБЕР СИ НЯМАТ ЩО ЗА ШЕБЕЦИ КАТО ТЕБЕ ТУК ЛАЗЯТ! АТОЙ СЕ НАДЯВА ДА ГО ПАЗЯТ. ДО.И МАЙМУНАТА ПРОЗРЕ ЩО СТАВА МЕЖДУ АТИНА И АНКАРА А ТИ ЪКЪ, ТЦЪ, И ЙОК. ЩО ЗА ЮРДЕК СЕ Е НАВЪДИЛ ЧАКА ЗА ЛОВНИЯ СЕЗОН.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ФАТМАШКО изчадие.

    5 1 Отговор
    Грешка на природата .
  • 38 Хохи

    7 1 Отговор
    ЖАЛЪК, АЛЧЕН, ПРОДАЖНИК.
    УНИЩОЖИТЕЛ НА ВСИЧКО БЪЛГСРСКО, Е ЦВЕТАНОВ.

    ТОВА АКО НЕ Е ФАКТ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.
  • 39 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Стамат":

    Те,сърбите искат да си продължат традицията на неутралитет.Югославия не беше нито във Варшавския договор нито в НАТО.Реално на този етап мисля,че не ни е възможно излизане от НАТО.Интересно дали ще ни принудят да плащаме както балтийските репубрики - 2 '/, от ВБП ?

    Коментиран от #45

  • 40 Русофоб-българофил

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Няма отърване от русофили и комунисти.
  • 41 анонимен

    2 8 Отговор
    Не е нормално да се обърне гръб на надежден и добър партньор като НАТО. В държава има стабилност когато населението уважава и има доверие в служителите на реда. Не считам, че населението на България показва необходимото уважение към служителите на реда, на което би следвало да бъде научено.
  • 42 ТроСкоТ

    5 1 Отговор
    На тоя глупостите въобще не ги чета, а направо се хващам да пиша коментар.... 100/100 пак застава на грешната страна или идеологията му е смайващо изкривена!
    С голямото поле на изява, което му предоставяте журналя, "утре" ще почнете и като всемирен експерт да ни го представяте.
    Айде всяка жаба да си знае гьола — в случая "ГРОБа"
  • 43 Вал

    8 1 Отговор
    То България щеше да става Швейцария на Балканите. Станахме по-зле от колония. Армията я разпуснаха. Образование и здравеопазване само в центъра. Държавата се е свила до площада пред НС. Индустрията е на ишлеме. Младежите ги превръщат в консуматори. Управляващите са нископоставени агенти на службите.
  • 44 ogr mr

    6 0 Отговор
    направете референдум и чуите народа
  • 45 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Румяна Костова":

    От две години е взето решение военните разходи да бъдат не по-малко от 2%. За каква принуда внушаваш?
  • 46 Аааа

    4 1 Отговор
    Ама разбира се , че никакво отстъпление от нато , нали иначе ще ви отсвирят ...
  • 47 Ярем и юляр

    5 0 Отговор
    То и Гърция и Турция са в НАТО,ама турците анексираха Кипър.Къде беше НА ТО тогава.?Чешаха си мадурите.И с нас ще е така.
  • 48 патриотъ

    1 0 Отговор
    Тъпака Цвъки защитава интересите на нато и не вижда по-далече от носа си!България като държава се крепи на честна дума и никой няма да ни пази и защитава при една агресия срещу нас и е въпрос на време и това да се случи!
  • 49 патриотъ

    1 0 Отговор
    Като тръгнеш след бръмбара,той ще те закара на торището!Така е и ако тръгнеш след Цвъки-освен на торта,никъде другаде не може да те закара.Той не е виновен,виновен е Боко,че все такива си е събрал.А на тоя толкова си му е акъла-толкова може!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Борис

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Незнам кое те кара да мислиш че бъркам турци с цигани?И изобщо какво те наведе към мисълта че искам излизане от ЕС иНАТО ?Просто попитах какво прави НАТО в случая с Гърция и Турция . И недай си боже да ни хареше Турция ,НАТО по същия начин ли ще ни спасява като Гърция ли?И на теб обяснявам ,не ми пука нито за руснаци нито за американци .Но няма как да защитавам американците като гледам какво направиха в целия свят а до сега от руснаците лошо не съм видял специално за мен говоря.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове