Last news in Fakti

4 Май, 2018 10:10 3 871 21

ДОСТ: Марешки изпълнява плана „Решетников“ с призивите за излизане от НАТО

  • нато-
  • дост-
  • решетников-
  • марешки

Партия "Воля" беше активирана за осъществяването на втората част от плана "Решетников" - изваждане на България от НАТО, предупреждават от партия ДОСТ.

Името на Леонид Решетников - генерал от руските спецслужби и до неотдавна директор на Руския институт за стратегически изследвания - нашумя около изборната кампания на Румен Радев. Стана известно, че на етапа на номиниране на кандидатури за президентските избори той се е срещнал с председателя на БСП Корнелия Нинова и двамата са обсъждали издигането на Радев. Информацията беше потвърдена от самия Решетников. Впоследствие експосланикът ни в Москва Илиян Василев коментира, че избирането на Румен Радев за държавен глава е първият етап от плана "Решетников", а вторият е кампания за изваждане на страната ни от НАТО.

Във връзка с призива на председателя на "Воля" Веселин Марешки да се проведе референдум за излизане на България от алианса, от ДОСТ посочват, че партията се е наредила до антинатовските сили в България.

"Воля" е поредната популистка партия в България, попаднала уж случайно в българския парламент. Всъщност няма нищо случайно. "Воля" е просто поредния продукт на задкулисните сценаристи, чиято крайна цел е промяна на стратегическия цивилизационен курс на страната да се развива като евроатлантическа държава." - се казва в декларация на "Демократи за отговорност, свобода и толерантност".

В документа се казва, че "Воля", която стъпи върху протестния вот, е "замислена, за да излъже българските избиратели, които гласуваха за популистките обещания на Марешки преди изборите".

"Днес задкулисните констуктори на "Воля" явно са преценели, че е настъпил подходящият момент да се оголи истинската същност на Марешки и той да бъде използван като оръдие за реализиране на втората част на "Плана Решетников", т.е. за изваждане на България от НАТО. За реализирането на тази мракобесна глобална цел "Атака" не е достатъчна. В игра се вкарва прикритата досега "Воля". Такава е волята на сценаристите.

Но всеки, който си мисли, че с "Атака" и "Воля" се изчерпва списъкът на антинатовските сили, е или политически наивник, или се намира в тежко заблуждение. Чака се подходящия момент да бъдат проявени и другите." - предупреждават от ДОСТ.

От партията подчертават, че евроатлантизмът е съвременното мерило за истинския български патриотизъм.

Пълният текст на декларацията:

РАНО ИЛИ КЪСНО ЕВРАЗИЙСКИТЕ МЕКЕРЕТА СЕ ПРОЯВЯВАТ

Партия ВОЛЯ на Марешки се нареди до антинатовските сили в България. Няма нищо чудно.

ВОЛЯ е поредната популистка партия в България, попаднала уж случайно в българския парламент. Всъщност няма нищо случайно.

ВОЛЯ е просто поредния продукт на задкулисните сценаристи, чиято крайна цел е промяна на стратегическия цивилизационен курс на страната да се развива като евроатлантическа държава.

ВОЛЯ беше вкарана в българския парламент, за да заблуди избирателите, като бъде експлоатиран протестният вот.

Става ясно, че ВОЛЯ е замислена, за да излъже българските избиратели, които гласуваха за популистките обещания на Марешки преди изборите, сред които е и да представлява непредставените десни, и да бъде изразител на европейски и евроатлантическите позиции.

Днес задкулисните констуктори на ВОЛЯ явно са преценели, че е настъпил подходящият момент да се оголи истинската същност на Марешки и той да бъде използван като оръдие за реализиране на втората част на "Плана Решетников", т.е. за изваждане на България от НАТО.

За реализирането на тази мракобесна глобална цел АТАКА не е достатъчна. В игра се вкарва прикритата досега ВОЛЯ. Такава е волята на сценаристите.

Но всеки, който си мисли, че с АТАКА и ВОЛЯ се изчерпва списъкът на антинатовските сили, е или политически наивник, или се намира в тежко заблуждение. Чака се подходящия момент да бъдат проявени и другите. Засега те ще бъдат държани скрити зад социалистически и либерални маски, за да не загубят своята и без това фалшива европейска легитимност.

Единственото адекватно противодействие на тази опасна тенденция, която пряко застрашава и демокрацията в страната, и нейната национална сигурност, е истинските, а не декларативни и фалшиви сили в българския политически живот и българското общество, да се опомнят, докато е време.

ДОСТ отправя този призив вече две години.

Време е да бъдем чути незаависимо от тежките митологеми, с които националсоциалистическата пропаганда се опитва да разедини българските граждани.

Евроатлантизмът е съвременното мерило за истинския български патриотизъм.

Националистите и популистите, които не покриват този критерий, рано или късно се проявяват като евразийски мекерета.

ЛЮТВИ МЕСТАН

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русофилистици

    10 13 Отговор
    Прав е турчака, иначе бълхарина е евтин, с 20 ст по-евтин бенизн и веднага е готов да гласува, за който му падне.
    Путин ще бъде доволен, евтини ще му излезем.
  • 2 Валя

    18 7 Отговор
    Не знам за друго,но съм любопитна защо се дава на доказана турска подлога каквито и да е медийни изяви,такива дето търсят "исторически права" трябва да им се забрани със закон да говорят!?
  • 3 Патриот

    10 7 Отговор
    Глупости на търкалета!
    Някой да е чул Марешки за нещо да се обади след влизането си във власта?
    Просто платена статия за лъскане на имиджа!!!
  • 4 гост

    9 12 Отговор
    За съжаление турчина в случая говори самата истина ...
  • 5 Валя

    11 5 Отговор
    И такива като мутрешки дето го и снимаха как мутрее пред обикновенни хора трябва да им са забрани достъп до парламента
  • 6 Бесен Язовец

    4 9 Отговор
    Марешки е неадекват, също като Волен, от днес нататък, само за Румен Радев ще гласувам !
  • 7 ИВАН

    12 6 Отговор
    Какво се пеняви това смешно турче, ама ние българите сме си виновни, че им даваме думата на тия наглеци ..... я да иде някой българин, и да започне да раздава акъл в турция, ама турците са сплотени - не като нас ...
  • 8 Пандизчия

    9 5 Отговор
    Ибрика в пандела !!!
  • 9 Браво на Марешки

    8 3 Отговор
    Той ще осветли кой български политик, журналист и шоу мен е на заплата в НЪТО!!!
  • 10 Тръмп

    5 9 Отговор
    За Решетников,а не за България играят срещу пари Радев,БСП,Атака,ДПС,ВОЛЯ,АБВ и всички останали Дебили!:):):)
  • 11 Паси Пидала

    9 3 Отговор
    Оххх как извиха турчетата и всички подлоги и предатели които съсипаха държава и армия.
  • 12 Соросоидиииии

    9 4 Отговор
    Соросоидите как скачат в защита на откровенният анти-българин...Алоооо-вижте се бре..Отново сте готови да сложите чалмите-позор...А Радев каза по този повод--"сигурно Марешки се шегува"--достатъчна ясна позиция на президента. Открай време соросите сте подлоги на чалмите..
  • 13 Пандизчия

    5 1 Отговор
    Ибрика и българите -ибрикчии , в пандиза !!!
  • 14 Uflaf

    2 2 Отговор
    Весел град е Варна. Господата Марешки ,Веселин Данов ,Веско Жеков ,Весо полицая , красивия , къдравия , Веселин Левтеров , и мн. мн. други . За разкош един Янко Станев. Одеса пасти да яде.
  • 15 Да бе

    3 3 Отговор
    Тоя пъпеш кой му дава думата.Този предател няма право на мнение .
  • 16 Възмутенов

    2 0 Отговор
    Патриот е душа дава, за наука за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа-цитат.Глупак -Патриот, ако бяхте слушали вчера изказването на Марешки щяхте да знаете за какво иде реч,а не да драскате глупости.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове