Last news in Fakti

14 Май, 2018 08:26 24 652 98

Мъж от Шумен уби ром след спречкване в циганската махала (ВИДЕО)

  • шумен-
  • убийство-
  • ром

Монах Велико искал да прочисти Свещените места

Мъж на 36 години е намушкал смъртоносно с нож в Шумен ром, баща на три деца и брат му. Жертвата и нападателят не са се познавали, а първите данни и активността на предполагаемия убиец сочат, че може би има психични проблеми. Представял си, че е прероден войвода, дошъл "да прочисти Светите места". Подписвал се като "Ah Kin" и "Монах Велико", пише „Монитор“.

Инцидентът станал още по светло в събота на границата с циганската махала в кв. Гривица и първоначално бил възприет от околните очевидци като битова свада на местни. На тел. 112 свидетели на случката се обадили в 16:36 и обяснили, че в уличката до градинката пред читалище "Стилиян Чилингиров" има спречкване между няколко мъже. Докато полиция пътува натам постъпило и второ обаждане за мъж, ранен с нож в гърдите. Раненият бил откаран в болница, но починал малко след пристигането му в лечебното заведение. Според медици в инцидента имало още един ранен, но това е самият нападател.

В изявление до медиите от полицията обясниха, че по първоначални данни е възникнало спречкване между двама братя - на 28 и 32 години и 36-годишен мъж, както се оказва впоследствие въпросният "Монах Велико". "Монахът" намушкал с нож по-малкия от братята. В полицията за 24 часа били задържани по-големият брат и нападателят, а до късно през нощта полицаи извършваха оглед на местопрестъплението.

В неделя сутринта малко се знаеше за причините за конфликта, но стана известна самоличността на нападателя, който в последните дни и часове бил особено активен в една от шуменските групи във фейсбук. С псевдонима "Монах Велико" пуснал няколко часа преди атаката обява, че се издирва някой си Илхан Бейхан, който преди време бил осквернил свещен манастир и откраднал свещени за това място икони. "Монахът" дал срок до 23 май иконите да бъдат върнати. "Ако до тази дата не го направи, Господ Бог да му е на помощ на него и на цялата му рода".

Мъжът се обърнал към "преродените войводи, хайдути, монаси и тракийци", като им казва, че се е върнал от далечни места за да прочисти светите места и да върне старото знание на всеки, който го последва. Допълнително обяснява, че ако открадналият иконите не ги върне ще приложи: "сабя, сопа, юмруци, магии доброзорно". "Вярвайте в твореца ... Бог Доброто", завършва призива си.

Арестуваният за намушкването в Шумен "Монах Велико" е изпаднал в истерична криза в "Спешното" на МБАЛ - Шумен, където е бил откаран след като пробол с нож 28-годишния ром Митко Боянов, съобщиха за "Агенция Монитор" очевидци. Мъжът, чието истинско име е Велико Лефтеров бил доведен в болницата за оказване на спешна помощ, тъй като бил ударен по главата с тухла.

Задържаният в Шумен за убийството на 28-годишния Митко Боянов Велико Лефтеров сам е позвънил на спешния телефон 112 и е съобщил, че е намушкал човек. Това съобщи за "Агенция Монитор" полицейски източник. За инцидента в кв. "Гривица" имало две обаждания - в първото някой съобщил на тел. 112 за сбиване, а във второто вече била подадена информация за намушкан човек.

Ударът в тялото на жертвата Митко Боянов е бил много силен и с много голям нож, острието му е било най-малко 14 сантиметра. Това стана ясно в късния следобед в неделя. Ножът засегнал сърцето и белите дробове на Митко.

Появи се информация и за причината, довела до фаталния конфликт. Митко и брат му Наско разговаряли на висок глас на пейка в градинката пред читалище "Стилиян Чилингиров". Велико се ядосал, че говорят на цигански или турски и отишъл да се разправя с тях, а след това караницата преминала във физическо насилие.

Очаква се в понеделник прокуратурата да поиска за Велико Лефтеров постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    223 15 Отговор
    Типът е Гений! Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брава

    277 20 Отговор
    Браво на монахът! Жив и здрав да ни е! Повече такива хора са нужни,за да се прочисти Родината ни от това племе.

    Коментиран от #49

  • 4 Име (като гост)

    174 19 Отговор
    Нека гнусните коментари започнат сега!

    Нека името му се нареди до великите радетели за българската свобода и слава. Васил Левски
    Христо Ботев и монах Велико...и да създадем фейсбук група ,,свобода за монах Велико``

    Коментиран от #77

  • 5 Кълвач

    51 11 Отговор
    Сетих се за монахът от Kill Bill и мечът Хатори Ханзо.

    Коментиран от #70

  • 6 Българина

    147 12 Отговор
    Кога ще бъде провъзгласен за светец?
  • 7 Morgoth

    139 15 Отговор
    Както и да го гледаме това си е убийство и не е редно. Но все пак поне един път да е в обратна посока в етнически аспект.

    Коментиран от #85

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Оня

    39 4 Отговор
    SIEG
  • 10 татко барба

    141 12 Отговор
    Ако всеки убие по един манго ще живеем в България, то и без това няма кой да ни съди а и в затворите няма място за всички
  • 11 kick

    81 5 Отговор
    ром...хахаха, как го е убил, може би го е изпил....
  • 12 ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ

    99 10 Отговор
    ЕВАЛА ГРАДСКО....
    ТРЕПИ И ЗАРАВЯЙ.....
  • 13 Шансу Имамов

    16 141 Отговор
    Сега ще го прочистят в пандиза през всички възможни отверстия.

    Коментиран от #37

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кил ем ол

    102 10 Отговор
    Браво на Монаха ама трябваше повече да нагъта!
  • 17 гост

    209 12 Отговор
    Забелязвате ли колко подробно се пише когато българин е убил циганин, а когато циганин убие българин няма дори инициали на името му. Така се прави от медиите. Покриват циганите. Това е инцидент възникнал при сбиване, може въобще да не е носил нож и да не е негов, въобще може да не ги е нападнал, а да им е направил забележка, само че в този случай той е е бил пребит или убит, както се случва обикновенно, а е успял да се се отбрани.
    Няма право да извести за откраднати икони и да търси крадеца, така ли излиза?
    Наглост българска, един достоен и да описват като изрод.
  • 18 ПОП

    91 7 Отговор
    Канонизирайте го ТОЯ МОМЕНТАЛНО!
  • 19 mediator37

    165 8 Отговор
    След като е ударен с тухла в главата има право на самозащита. Това не е престъпление, а неизбежна отбрана.
    Удар с тухла в главата е опит за убийство от страна на циганина.
  • 20 Townboy

    157 13 Отговор
    Убийството на цигани трябва да се декриминализира. Само глоба от 100лв за извозване на трупа и екарисажа. Тогава и само тогава България ще стане правова държава.

    Коментиран от #30

  • 21 Шансу Имамов

    15 100 Отговор
    Сега ще му изкарат бесовете дето витаят в него,сладур.

    Коментиран от #88

  • 22 Работа и далавера

    115 9 Отговор
    Само колко подробно се злепоставят действията на Българина,а няма никаква информация за самата истина.Всичко е целенасочено и програмирано за охулване на лошият Българин,които убива и се гаври с другите етноси,а когато всеки ден се случват извращенията с Българите няма никаква информация и никакви имена на циганите и тяхните защитници....
  • 23 БАЙ ГАН4О

    90 8 Отговор
    Орките са напаст и трябва се унищожават вземайте пример от човека
  • 24 Име (като гост)

    27 125 Отговор
    Българите съвсем сте изтрещели ,тоя див шувенизъм ви докарва до лудост . Това не е първият случай в който българин убива циганин по такива подбуди. Преди няколко месеца българин мислещ се за хайдутин уби възрастно циганско семейство което дори му е помагало с пари и храна преди това. Вашата неподплатена гордост ви води към саморазруха , а омразата се е превърнала в типична българска черта и е единственото нещо което ви обединява в днешно време. Много скоро за българите ще пише само в учебниците по история и ще бъде пример за другите народи как един народ е изчезнал заради своята поквареност и повърхностно мислене.Осъзнайте се не сте само вие хора на този свят , светът не се върти около вас и няма да спре да се върти ако вас ви няма.

    Коментиран от #28, #31

  • 25 55552525252

    95 5 Отговор
    А когато циганин извърши престъпление, защо пишете, че българин го е извършил. Пишете и сега, че българин е убил друг българин, а не, че българин е убил РОМ .....
  • 26 БАЙ ОЙ

    79 8 Отговор
    Да му дигнат паметник и да му дадат орден!
  • 27 Ники

    46 7 Отговор
    Урааааааа
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 байтошо

    66 4 Отговор
    Най-после една хубава новина !!
  • 30 123.300д

    52 6 Отговор

    До коментар #20 от "Townboy":

    Напротив-не трябва да се глобява а да се награждава но при занесени уши в общината... някой правилно забеляза че много подробно е описано всичко щом българин е тропясал някой от шарените
  • 31 Ромул

    24 8 Отговор

    До коментар #24 от "Име (като гост)":

    Ние Българите се учим в движение от един велик човеколюбец!Ердоган се казва нашият пример за подражание....

    Коментиран от #48

  • 32 Ccc

    14 71 Отговор
    За това мразят българите по света. Злобни същества. Мушмороци.

    Коментиран от #52, #86

  • 33 The TRAPPER

    53 5 Отговор
    Монахът- СВОБОДЕН!!!
  • 34 Патриот

    53 6 Отговор
    Новият Васил Левски.
    Един гласоподавател за ГЕРБ по-малко, както и един кърлеж ва издръжка на социалната ни система.
  • 35 ььььььь

    41 6 Отговор
    Трябва за отрязани цигански уши да се дава награда 100 лева,както е било в Америка.Там са давали по 10 долара за индиански скалп.Сега разбирате ли,защо американците са избивали индианците?!
  • 36 ghostface

    68 2 Отговор
    едно не ми е ясно-как веднага пуснаха снимка на момчето наръгало циганина, публикуваха му имената (само адреса къде все още не са го пуснали свободно в интернет.....).в други подобни случки с разменени роли се показват само инициали, няма снимки......нищо

    Коментиран от #40

  • 37 Айшето

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "Шансу Имамов":

    Убийство в състояние на физиологичен афект породен от душевно разстройство.Затвор няма да има а лечение в Царев Брод.
  • 38 Питоня

    31 4 Отговор
    Манго с 3 изтърсака си е направо бездетен. Там под 10 парцала не ги броят
  • 39 ****

    45 7 Отговор
    Дайте му автомат и го пускайте да дири онзи за когото беше тръгнал,а той си знае,ще кара наред докато го намери.
  • 40 Патладжани

    22 2 Отговор

    До коментар #36 от "ghostface":

    Много си прав!Долни предатели!
  • 41 Браво

    39 5 Отговор
    Да го наградят! Спестил е на данъкоплатеца храна и затворски грижи за години напред!
  • 42 ****

    51 1 Отговор
    Ей и ние да прочетем веднъж,че българин е убил циганин,до сега все четем,че е обратното.
  • 43 333

    33 5 Отговор
    Добро е направил!
  • 44 Гост

    8 36 Отговор
    Даите сега даму саберем парички за вазвлинче
  • 45 СУПЕР НОВИНА!

    40 4 Отговор
    ЕВАЛА НА МОНАХ ВЕЛИКО! ДАНО ПОВЕЧЕ МОНАСИ КАТО НЕГО ДА ИМА!!!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Име (като гост)

    6 28 Отговор

    До коментар #28 от "вижся":

    Виж ся пиша на език който разбираш посерко
  • 48 Име (като гост)

    4 31 Отговор

    До коментар #31 от "Ромул":

    Да бе от 1396 година взимате пример от ятагана.

    Коментиран от #50, #72

  • 49 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Брава":

    И по малко такива като теб дето се крият зад монитора и само дават акъл и чакат някой друг да оправят нещата
  • 50 БАЙ ХОЙ

    32 2 Отговор

    До коментар #48 от "Име (като гост)":

    Нали знаеш колелото се върти. Константинопол отново ще бъде християнски за слава на Христос!
  • 51 Чоко

    5 23 Отговор
    Трябва яко наказание,не може така да бийш хората и да ги колиш,утре ако го нападни някой от нашити трябва същото накъзание.
  • 52 гост

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ccc":

    Нещо не си много на ясно кой какво мрази и защо а? Първо мразят господа ромите който след Сърбия вече са горди Българи и за такива се представят то така пише и в паспорта де иначе са си най обикновен ни м..ли крадящи просещи и ограбващи всичко до което се докоснат мен са ме питали след като съм Българин защо съм толко бял и без мустаци вие си правете сметката за кой Българи става въпрос
  • 53 ДДР

    19 2 Отговор
    "Лудите, лудите, те да са живи"
    Хаджи Марко
  • 54 Pe60

    33 2 Отговор
    Какви сте вие днешните журналисти, не ви ли е срам... ако циганин нападне българин информацията е минимална, видиш ли ако стане обратното ни изкарвате расисти, ксенофоби и тем подобни. Като гледам колко подробно е описано всичко, че даже и имената на момчето сте написали. Не ви ли е срам. Веднъж имаше статия за униформени нападнати от роми. Споменаваха се само инициалите на нападателите, които вероятно са били оправдани. Писна ми когато цигани нападат българи те все да бъдат невинни, а в обратния случай търсите под вола теле. Продажна нация сме, никога няма да се оправим...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 killer

    6 17 Отговор
    Разбирам повечето хора са се нагледали и наслушали на подобни случай, само че от причинени от другата страна. Това не е справедливост, това си е чисто убийство без основателна причина. Неправилно е да се подкрепя подобен акт независимо кой го извършва.
  • 57 Гост

    12 14 Отговор
    Възхвалявате един долен акт на отнемане на човешки живот, без изобщо да обръщате внимание на генезиса на проблема,а той се казва българската държава и българските институции, които създадоха хаос основан на саморазправата. Тоталният отказ от правовата държава и правоият ред не може да доведе до нищо друго. Загиналият е "баща на три деца" - и какво мислите ще стане с тези деца сега? Кой ще ги гледа и възпитава, храни облича? Най-вероятно вие и парите от вашите данъци. '"Вярвайте в твореца ... Бог Доброто"' - какво добро има да отнемеш човешки живот?
  • 58 фен

    20 6 Отговор
    Медал за този истински българин.
  • 59 НЯКОЙ

    24 2 Отговор
    един паразит по малко.
  • 60 onq s konq

    10 12 Отговор
    Не са убави тея работи !

    Коментиран от #89

  • 61 Монах 21

    23 1 Отговор
    Самозащита,ударен е по главата с тухла.

    Коментиран от #62

  • 62 Рибок

    3 23 Отговор

    До коментар #61 от "Монах 21":

    Ударен с тухла, ама като е бил бебе. Чак сега му проличава.
  • 63 Евровизия вариант БГ

    18 1 Отговор
    Всичко е нагласено и платено от КОЙ за защита и реклама на,, добрите "цигани и ,,лошите" Българи.Кога за цигани убийци и изнасилвачи,крадци и телефонни измамници е имало информация с такива данни и снимки и нищо точно за произхода на конфликта и кой е прав и кой е крив??.Явно последният план е вече в действие,да се смачка всичко Българско..
    .
  • 64 Random

    12 2 Отговор
    Е, една хубава новина.
    Лошото е че го знаят кой е.
  • 65 Цитат

    35 2 Отговор
    13.05.2018 19:57
    Да ви внеса още малко яснота.Случая има лека предистория.Малко преди самият инцидент момчето мина от там,имам в предвид през Гривица.То малко прилича на прошляк ,клошар.И двамата роми започнаха да го дразнят и закачат,заради външността му.Взеха да го бутат и блъскат,тогава момчето извади ножа и го опря в гърлото на единия ром.Като всеки ром ,и тези се подвиха и го оставиха на мира.Момчето си замина.После пак се появи,но вече от другата страна на читалището.Ромите го видяха и съвсем целенасочено и зверски започнаха да го замерват с тухли.Поне два пъти го удариха в главата , и то падна.След като го заритаха и ,то успя да си извади ножа и най-близкия го отнесе.Това е.

    Коментиран от #71

  • 66 Лост

    9 1 Отговор
    Ако е бил на земята и са го ритали, ако има само една прободна рана , ще отърве панделата.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 картинката

    6 14 Отговор
    Няколко гнусни мурзилки се възхваляват убийство от омраза, изпълнявайки указанията на господаря си - да разделят обществото. Позор за вас!
  • 69 Ромски аромат,,циганка"

    16 1 Отговор

    До коментар #67 от "РОМ":

    Важно е вас да прочистиме,за нашите жени недейте се притеснява!!То вас човек не може да ви наближи на повече от два метра,а те на Дон Жоани ми се правят,добре че и вашите жени са омирисани та си пасвате перфектно в котурката...
  • 70 Kill Bill

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кълвач":

    Булката беше с меча на Хатори.А монахът се биеше с голи ръце и знаше техника за пръсване на сърцето.
  • 71 Един от хората

    16 2 Отговор

    До коментар #65 от "Цитат":

    Всички се досетихме че истината е такава.Сега и съдиите да отсъдят както е по Закона,при самозащита наказанието е условно.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ромул

    16 2 Отговор

    До коментар #73 от "Йдудпцбфксш":

    Палете свещи да сме живи и здрави,че без нас ще пукнете от глад,мръсотия и бълхи....
  • 75 яснота

    23 2 Отговор
    Двама срещу един. Кой според вас е нападателят. Разбира се, че са чтсиганите и да принудили човека да стане убиец, макар и при неизбежна отбрана. И не разпитвайте тсиганите, те винаги лъжат. Да сте чули тсиганин да говори истината. Те истината я нямат за нищо.
  • 76 въх

    5 2 Отговор
    само 1 ли?
  • 77 диди

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "Име (като гост)":

    Убиец и психично болен тук спор няма.

    Коментиран от #87

  • 78 Хитлер

    6 1 Отговор

    До коментар #73 от "Йдудпцбфксш":

    Мн знаеш
  • 79 Хитлер

    5 3 Отговор
    Несе засяга но ако имаш малко акъл нема да мислиш така ние българите управляваме и дърпаме конците а вие сте просто кукли
  • 80 893

    2 6 Отговор
    Е, значи наближаваме развитите страни с психясалите. Добре че този е имал само нож, а не нещо друго.
  • 81 Вуна Путева

    8 1 Отговор
    Най-накрая Хубава Новина!
  • 82 Вуна Путева

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Йдудпцбфксш":

    Шшшшт!Лапни си крака и тихо!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Но за разлика когато това става от зелените, тях не ги хваща „темида”, а нашия сега ще го лапа.
  • 86 Гостт

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ccc":

    Не,просто от край време сме принудени да живеем в кенеф.
  • 87 Не пожелавам

    6 1 Отговор

    До коментар #77 от "диди":

    Моли се да не ти се случва спор с циганин.Тогава ще разбереш какво е...да спориш с маймуна.Знам го от опит и са ме били за пари като малък.Не всеки се справя със страха,особено ако не проумяваш защо подяволите се случва това.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Тоя с Ху.

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "onq s konq":

    Ти къв предател си български
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ходете си в Индия

    2 0 Отговор
    Медал за човека.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Николай

    1 0 Отговор
    Бойко да прави един Колизеум и да почваме! Откриването да е Трите гълъба-Русе vs Максуда-Варна!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Уш българин

    2 0 Отговор
    Товасте вие г......те обичате да плюете ама сами се цапате многосте жалки
  • 96 лов

    3 1 Отговор
    Какви монаси в България смешници
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове