Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 09:48 1 496 0

Наши телефонни измамници завличали възрастни хора и в Германия

  • телефонна измама

Престъпна банда с българско участие разби германската полиция. Задържани са 14 души. Международната група се занимавала с телефонни измами на възрастни хора. Освен в Германия, жертви на бандата са регистрирани още в Австрия и Швейцария, предаде бТВ. 

Пенсионерите били подмамвани с обещания за безплатни ваучери за гориво или козметика. Разговорът обаче прераствал в плетеница от въпроси и накрая жертвите са подлъгвани да платят определена сума за даден продукт.
 
Под тази форма са източени над милион и половина евро. Установено е, че обажданията са идвали от колцентрове в Косово и България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА