26 Май, 2018 13:28 45 987 30

Нови подробности около кървавата катастрофа с Емилия

  • емилия-
  • катастрофа-
  • башур

Доведеният син на фолкпевицата Емилия – Феди Башур, най-вероятно е карал без колан, предполагат ченгетата, разследващи катастрофата на магистрала „Тракия”, пише „Телеграф”.

Инцидентът с пайнерката, нейният годеник Жорж Башур и неговия наследник стана навръх 24 май следобед на 37 км. от София. Тримата пътували за Стара Загора за бала на нейния племенник, син на по-голямата й сестра от Гълъбово.

Пострадалите са настанени в столичната Окръжна болница „Св. Анна”.

Емилия, която е пътувала на задната седалка, се е отървала с травма на гръдния кош и затова е в клиниката по хирургия. Приятелят й Жорж Башур, който е седял на мястото до шофьора, е приет с прорезни рани в областта на лицето, поради което се възстановява в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на същата болница.

Състоянието им остава стабилно. Според лекарите ще бъдат изписани след 2-3 дни.

Синът на Башур – 19-годишният Феди, който е управлявал превозното средство, остава в критично състояние. Той е настанен в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма и сериозна опасност за живота. Установено било увреждане на мозъка, като дори съществуват опасения от мозъчна смърт на момчето. Лекарите правят всичко възможно за стабилизирането му, докато апарат поддържа дишането му. За спасяването на младежа е търсен от чужбина световноизвестен хирург.

Сигналът за пътния инцидент е подаден на спешния телефон 112 в 17 часа и 9 минути в четвъртък. „Категорично няма данни колата да е била засечена от друго возило.

Шофьорът е загубил контрол над управлението, автомобилът е излязъл от пътното платно и се е спрял в канавката”, уточни прокурор Христова от Районна прокуратура-Ихтиман, която наблюдава случая.

Предполага се, че Башур-младши е карал с много висока скорост по мокрия път. От Пътна полиция смятат, че най-вероятно е попаднал в т.нар. аквапланинг, при който гумите са загубили сцепление с асфалта. Така е изгубил управлението и колата е изхвърчала от магистралата. „

Тепърва ще се назначават експертизи, които да установяват как и защо е настъпило произшествието. Няма спирачен път и причината е, че асфалтът е бил мокър”, каза още прокурор Христова.

Емилия и Жорж са разпитани от разследващите в болница. Феди обаче няма как да даде показание заради тежкото състояние, в което се намира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    73 16 Отговор
    Защо в Германия не се получи аквапланинг по някой аутобан?! Карат с 300 км/ч в дъжд! А тук платната се пълнят като язовири. Дано се възтановят позстрадалите.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 BRABUS

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "BRABUS":

    ПоСтрадалите! !!
  • 3 Расулюлах

    58 19 Отговор
    На 19 годишен макс да му се дава да кара пазарската количка у куфланда на женските също
  • 4 Мъка,мъка....

    71 6 Отговор
    Добре че няма пострадали някои нещастници, за които няма да има специалисти от чужбина и ще си умрат без известни и никому не потребни!Когато има пари и от другият свят се връщат(Митьо Очите) и другите от платежоспособните примати....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 антрашпиц

    43 14 Отговор

    До коментар #1 от "BRABUS":

    Как със 300 карат..Под 400 не падат в дъжда!!! Даже брабусите в Германия на две гуми карат за по-малко съприкосновение с водата......
  • 7 Маличка

    9 23 Отговор
    Престанете с този хейт,моляяя. Еми,оправяй се бързо и много куУраж. Поздрави имаш и от Емине от Белград. * кураж
  • 8 СтарТИРаджия

    42 4 Отговор
    Колеги, на Тракия при дъжд между София и Пловдив с повече от 110 - 120 и то с добри гуми съответно сезона, не шофирайте!!! Опасно е, наистина!!! Пасажите с потенциален аквапланинг ще Ви изненадат, като "стой та гледай"!!! Особено опасен е участъкът от Траянови врата до края на спускането, след калугеровското ханче, в посока Пловдив!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Косматия

    18 7 Отговор
    Аз си се возя с магаренцето и си свиркам ни кат ма лови ни дявол

    Коментиран от #11

  • 10 Маличка

    4 20 Отговор

    До коментар #8 от "СтарТИРаджия":

    Оххххх кажи че ще се оправят и отново ще са щастливи както преди.И Еми да изкара новите песни всички от фен клуба я чакаме. Ти само за пътна обстановка ли ще говориш. Ллллл
  • 11 Лоренция

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от "Косматия":

    Бля бля бля. Типичен тираджия. Само злорадство изкарваме си паричките честно и след участия не можем да говорим понякога.Затова сутрин си взимаме лъжичка с мед за смазване на гласните струни и вечерта наново.
  • 12 Трезвеник

    31 4 Отговор
    1. Във Франция,като вземат книжка им слагат едно голямо "А" на автомобила и през първите три години за новите шофьори максималната скорост е х-10,т.е. ако има ограничение 60 км/ч за тях е 50 км/ч и така съответно и на магистралите.
    2.Във Италия имаше лимит на мощността на автомобила на младите шофьори(нещо до 60-80 к.с.,не знам дали още е в сила).
    Китайците с "copy paste" толкова неща направиха,нашите управляващи да се огледат малко,може и да копират нещо подходящо за " българския манталитет" .
  • 13 антрашпиц

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "СтарТИРаджия":

    Добре ве човек,ти с колко искаш да караш в дъжда?За къде бързаш?На Шумахер ли се правиш?Ами то истинскя шофьор тея работи ги отребва и преценява за кво става въпрос-респективно връща газта.
  • 14 антрашпиц

    18 5 Отговор
    Аз например със Сценика със повече от 100-110 на мокро не карам а гумите ми са добри като грайфер.За кво да бързам..със децата...ми не виждам смисъл..на мъж времето ми е минало да се правя..

    Коментиран от #16

  • 15 Хемус е същата

    16 1 Отговор
    Да се глобяват хората приели в това полужението маги страната. И Хемус е такава . Бойко да си прати специалистите.
  • 16 Мария

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "антрашпиц":

    Антрашпиц ! Моля преминете ускорен курс по български правопис и тогава пишете коментари!

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Надя

    5 2 Отговор
    Важното е че няма невинни ранени, а родителите да си вземат пука, да научат младите да мислят, колата не е играчка. Съжалявам, но някак не може да ми стане много мъчно, как ще си оставиш детето да кара без колан и примерно да кара със 140-160 км. Дано да греша, и да е просто инцидент.
  • 18 антрашпиц

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мария":

    Не претиндирам че имам добър правопис,но нещо против това което съм написал...само правописа ми ли те бърка....
  • 19 Шаран БГ

    26 0 Отговор
    Хърватите направиха покрай Адриатика автомагистрала в изключително труден терен. Там е тунел - мостово съоръжение, тунел-мост. Дъжд като " из ведро - на асфалта вода НЯМА. Настилката е едрозърнеста / малко е шумна-ронхоли при допир с гумите/ и водата се оттича бързо в канавките.
    По чехско и германско при дъжд на автобан локви също НЯМА !!
    По нашите пътища - локва до локва.
    Дядо ми , лека му пръст, все повтаряше : " Път, по който върви вода - не е път !!"Това щом и древните римляни са го знаели, какво остава за нашите пътни строители. Но всеки път иска поддръжка.Премахнаха длъжността на "кантонера" и на година -две правят някаква "козметика" покрай пътищата, окосят троскота, орежат надвисналите клони, посипят банкатите с бели дребни камъчета и.....толкова. Канавки, водостоци задръстени , водата со тече по асфалта или стои на огромни локви и искаме да няма дупки, да няма аквапланинг , да няма катастрофи.....Как ще стане ???
    Прочие МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ ПО НАШИТЕ МАГИСТРАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ НА 120 КМ/Ч. !!!
  • 20 ауууууууууууу

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Мария":

    Аре ша та замола да не са прайш на даскалица по български.Като няма кво да кажеш по темата- затваряй устата. Човека има нормални размишления ,за разлика от повечето българи.

    Коментиран от #24, #25

  • 21 скобар

    8 4 Отговор
    Поредната Пайнерска сага аре нема нужда!
  • 22 Все тая

    5 1 Отговор
    Има знаци на тази магистрала при дъжд 70 км
    Точно заради аквапланинга .Инженерите са изчислили че за наша безопастност е добре да се кара с такава скорост.Но ние сме нинджи дракони и затова си караме с колкото си искаме.....избиваме се като кучета защото си мислим че тези знаци неважат за нас..А що се отнася за Българските ШЕФИОРИ каращи по перфектните немски магистрали на дъжд с по 300 ЕВАЛА !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Маличка

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "ауууууууууууу":

    Права е пиши грамотно !!! Държите се като стари тираджия!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тиквата

    9 2 Отговор
    При дъжд трябва да се кара кротко! Хайде сега не ми разправяйте, че младия глупак не е видял дъжда! И в Адриатика, и в Германия, съм виждал как карат при дъжд - внимателно! 6 цилиндрови Поршета и 8 цилиндрови Аудита - ги карат с не повече от 100! Макар че и там има случаи, през зимата, да направят някое верижно шоу - 20 автомобили един във друг. Ами, явно и там се срещат глупаци!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Jus

    2 0 Отговор
    В Германия.Италия и т. на.Намираш се в България.Никой не ти е обещал,че няма да ти се случи нищо.Всичко има значение-сухо,мокро,опит,колан,.
  • 29 Светлини

    4 0 Отговор
    Това нашето не е никаква магистрала, а някаква руина... Пък шофьорите ни няма да ги коментирам ... Хората по света не излизат на състезание с колите си, а се предвиждат от точка А до точка Б. Тука е панаир на глупостта.
  • 30 Излишна самонадеяност

    2 0 Отговор
    Много водачи не знаят какво е аквапланинг и че попаднеш ли в такъв,независимо с какъв автомобил и с какви гуми си,контролът върху движението е невъзможен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове