Last news in Fakti

18 Февруари, 2012 12:12 759 2

На 19 и 20 май ще е конгресът на БСП

  • бсп-
  • конгрес-
  • сергей станишев
На 19 и 20 май ще е конгресът на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП утвърди датите 19-ти и 20 май за своя 48-ми конгрес. Това съобщи лидерът Сергей Станишев.

На въпрос, ще участва ли в днешното заседание предишният президент Георги Първанов, Станишев припомни, че според устава на левицата Първанов е член на Конгреса, а не на Националния съвет.

Социалистите ще приемат три важни политически документа на конгреса. Под формата на политическа резолюция на Конгреса левицата ще предложи своя отговор на съвременната криза и бъдещето на страната. БСП ще даде своите отговори и послания към обществото за резултатите от управлението на ГЕРБ и за кризата в България.

"Трябва да предложим своите отговори във всяка една сфера - на база на управленските проекти и на базата на допитването в партията при отчетно - изборната кампания", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет. Според него е нужна открита, самокритична и конструктивна дискусия, така че мнението на партийните организации да бъдат отразени в окончателните документи на Конгреса.

Вторият документ, който ще разгледа конгресът, е насочен към способността на партията да прави политики, да ги отстоява и да ги реализира. Станишев изтъкна, че основен въпрос е подготовката за предстоящите парламентарни избори.

Лидерът на БСП беше категоричен, че начинът на правене на следващите изборите в България ще бъде ключов от гледна точка на развитието на страната.

"Ние не приемаме тази технология, която ГЕРБ наложи и трябва да използваме всички средства, за да не допуснем на следващите избори решаващ фактор за резултатите да бъде контролирания вот – както беше на президентските и на местните избори", заяви Станишев.

Той изтъкна, че се изисква мобилизация и много работа от страна на цялата партия. На конгреса БСП ще се обърне и с публичен апел по отношение на изборите, които да се проведат по волята на гражданите.

В отворено писмо президентът Георги Първанов обяви, че ще инициира вътрешно-партийна дискусия за плоския данък.  

Петър Димитров предложи тристепенна скала.

Да кажем три ясни ставки, бедни- данък нула, втората категорична позиция е, че масовият българин ще си остане на 10 процента и да кажем един праг за богатство, чийто доходи месечно са над този праг, ще му сложим 20 или 30 процента да е разбираемо все пак какъв ангажимент поемаме, разкри левият депутат.

По повод опасенията на някои от социалистите е, че въвеждането на данък "Богатство" ще се използва за насаждане на страхове сред хората, Сергей Станишев заяви, че в момента в България се получава огромно разслояване и огромни несправедливости и трябва да се направят конкретните изчисления за начина, по който най-бедните хора ще бъдат освободени, за гарантиране, че масово българина няма да получи утежняване на данъчното облагане и че най-богатите хора ще плащат повече.

И няма никаква драма в това, според мен, от гледна точка на политическото послание, което ние отправяме, смята лидерът на левицата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    tia nagli hora triabva da badat zatvoreni i partiata im da bade zakrita
  • 2 МММ

    0 0 Отговор
    Що не си направите конгреса на Бузлуджа ?
    Нали сте партия с традиции и ясни цели.
    До колкото си спомням това е символа и гордостта на вашата партия или чакате Б.Б. да ви ремонтира и свърталището за което преди 15год. откраднахте парите?