Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 17:58 2 294 0

Не се задават аналози на ГЕРБ и НДСВ

  • бсп-
  • герб-
  • ндсв-
  • политика-
  • политолози
Не се задават аналози на ГЕРБ и НДСВ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политическата ситуация в страната създава предпоставки за поява на нови партии и формации. Това становище изрази анализаторът Евгений Дайнов по време на дискусия, в която участие взеха още Антоний Гълъбов, Живко Георгиев, Андрей Райчев и Румяна Коларова, предаде Дарик. 

Според експертите има всички условия за развитие на националистическа партия, която да не е „Атака”, защото хората, подкрепящи такива възгледи, не са намалели. Според анализаторите обаче не може да се очакват нови политически феномени като ГЕРБ и НДСВ и голямата битка ще си остане между управляващата партия и БСП. 

Политологът Евгений Дайнов коментира, че се отваря политическо пространство за нови лица и ще спечелят тези, които заложат в говорене си на две теми. „Първо, да разкажат как ще върнат държавата на гражданите, т.е. как ще пазят гражданите от разюзданото чиновничеството и алчните монополи и олигарси. А който направи така, че безболезнено да включи и проблематиката на опазване на околната среда в целия този пакет, ще има доста голяма парламентарна група”, обясни той. 

По думите на Дайнов като нови политически субекти се очертават формацията околоМеглена Кунева и тази около телевизия СКАТ. Според Живко Георгиев обаче проекта на Кунева е под въпрос. 

„Този тип безспорно полезно гражданско, либерално, демократично говорене, на което тя особено много разчита, би загубило своя чар, ако нещата в България придобият поне една част от драматизма на ситуацията в Гърция. А това е твърде възможно”, коментира той. 

Анализаторите допълниха, че ГЕРБ не е партия, която носи сериозни рискове от радикален разпад. БСП ще бъде изправена през апаратен сблъсък, но трудно може да се очаква колапс сред социалистите. Според анализаторите въпрос е всичко голямата битка си остава ГЕРБ- БСП. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА