20 Февруари, 2012 08:14 994 0

Няма проблеми с 5-ти блок на „Козлодуй“

  • козлодуй-
  • александър николов-
  • блок-
  • тренчев
Няма проблеми с 5-ти блок на „Козлодуй“ - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов опроверга пред ТВ7 твърдението на председателя на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев, че има проблеми с 5-ти блок на централата.

„Имаме информация за проблем с генератора на пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, но не става дума за атомната част. Ако той излезе от строя, ни чака режим на тока“, заяви преди дни Тренчев.

Според него правителството криело тази информация от обществото, но синдикатът имал канали, по които научавал какво се случва в енергетиката. Тренчев поясни, че няма опасност за ядрената част на 5-ти блок, а само за генератора.

„Реакторите работят нормално и на мен не са ми известни сериозни проблеми. На 5-ти блок нищо му няма. Изолацията на ротора на 6 блок е малко по-ниска, но няма никакви притеснение. Говорим за това, че изолацията е 25 пъти от минимално допустимата, което говори, че нещата са в абсолютно нормални работни граници“, обясни Александър Николов.

Той беше категоричен, че няма никакви притеснения. "Двата блока произвеждат в момента по над 1000 мегавата. Не правим никакви компромиси с безопасността”, подчерта Николов.

Той не пожела да коментира инцидента с него през ноември, когато бе нападнат и бит от неизвестни. „Нямам какво да кажа в момента. Оставил съм инцидента зад гърба си”, добави шефът на АЕЦ „Козлодуй”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА