Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 18:15 1 145 1

Спецполицаите с камери на каските

  • мировяне-
  • полицейско насилие-
  • камери

Втора проверка по случая „Мировяне“ за изтичане на информация

Спецполицаите от група „Специализирани полицейски операции“ (СПО) към СДВР да носят камери, които да записват както техните действия, така и тези на хората около тях. Това предлага специалната комисия, председателствана от зам.-директора на СДВР Ивайло Спиридонов, която трябваше да провери действията на полицията по случая „Мировяне“, предаде БГНЕС.

Камерите ще бъдат монтирани на каските на всичките 12 служители на СПО към СДВР. Те все още не са закупени, защото в момента се избира точната техника.

Очаква се камери да имат и превантивен ефект, защото ще записват не само действията на служителите, а и на гражданите, които ще бъдат задържани.

В СДВР тече втора проверка, свързана със случай в Мировяне, която е за изтичане на информация. Проверката е започнала на 27 януари и вероятно ще приключи до 30 март, тъй като все още се чакат разпечатки на мобилни телефони, на клетки на мобилни оператори, които покриват дома на семейство Начкови.

„Издирваме човек, който би могъл да се обади на семейството, че би могло да има такава операция на този адрес в Мировяне“, обясни Спиридонов. Полицаите са имали информация, че със сигурност е трябвало да има такива цигари в дома на семейство Начкови и за това по-голяма част от проверката е свързана именно с вероятността да има изтичане на информация.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 харчете

    0 0 Отговор
    харчете пари
    харчете както гърците харчеха !!