Last news in Fakti

6 Март, 2012 15:54 1 724 2

Цветанов уволни полицай - насилник

  • мвр-
  • полицейско насилие-
  • цветан цветанов-
  • скравена
Цветанов уволни полицай - насилник - 1
Снимка:БГНЕС

Инспектор  Пламен Николов от РУП-Ботевград бе уволнен със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов. Дисциплинарното наказание, издадено днес, е заради  полицейско насилие, но пресцентъра на МВР не уточняват подробности.

Ясно е само, че наказанието е „мотивирано с тежко нарушение на служебната дисциплина във връзка със случая на 11 януари“, когато Николов упражнил физическо насилие над призован в РУП за извършване на проверка по преписка.

На 5 километра северно от Ботевград се намира село Скравена, където момче се оплака от полицейско насилие, а след това и още двама негови приятели. Тримата бяха задържани през януари, защото рисували нацистки свастики. 

Едно от момчетата твърди, че има документ, удостоверяващ множество червеникави изгаряния по шията, двете ръце и двата крака, а показанията са му изтръгнати с електрошокова палка.

Николов е служител в група „Криминална полиция” в районното управление в Ботевград, но е извършил действие в противоречие на Етичния кодекс за поведение на държавните служители от МВР, поради което се разделя с работата си.

Полицейското насилие стана гореща тема след случаите в Мировяне, Скравена и съмненията за използването му при самоубийството на задържания за убийството на Мирослава Николова от Перник – Стойчо Стоев.

Въпросите се нищят от депутати, разделени в две комисии – на ГЕРБ и един независим и на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 0 Отговор
    ако е за съд директно на съд по бързата процедура , иначе фаида никаква , ще го уволнят от тук и след 5 дни е назначен в друго рпу
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.