Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 16:51 1 587 2

Юлиян Вучков стана доктор хонорис кауза на ВМА

  • юлиян вучков-
  • хонорис кауза-
  • вма

Проф. Юлиян Вучков получи почетната титла Доктор хонорис кауза на ВМА. Началникът на ВМА ген. Стоян Тонев обяви, че проф. Вучков става почетен доктор на Академията за заслуги към науката. Според Тонев в своите предавания той често засягал проблемите на здравеопазването по начин, по който демонстрирал грижа за здравето на пациента. 

На тържествено заседание на ръководството на болницата професорът се отблагодари с пламенно слово за оказаната му чест. „ВМА се оказа не само армейски, но и национален, общобългарски източник на здраве и повече радости. Аз се прекланям пред вашата професия и смятам, че тя трябва да бъде най-възнаградената, най-почитаната. Защото ние се нуждаем от вашето лекарско одобрение, че трябва да се грижим за себе си”, заяви проф. Вучков.

Той нарече българските лекари истински чудотворци и подчерта, че се прекланя пред дарба им да лекуват. „Отдавам ви чест заради доказаната способност да съществувате повече за другите, отколкото за себе си. Винаги ще давам път да минете пред мен – защото се отказвате от много удоволствия и живеете с чуждите страдания. Вие сте победили егоизма и сте по-човечни и от останалите човеци, защото рискувате собственото си здраве”, подчерта професорът.

Това себеотрицание на българските лекари е подвиг, най-великата страна на доказаните човешки възможности. „Нерядко спасените от вас стават по-добри хора – по-добри, отколкото преди да застанат пред вас. Защото раздялата с болестта много често облагородява човека, прави го по-щедър, по-добър и по-отзивчив към страдащите”, каза проф. Вучков.

Той скромно добави, че не се възприема „като извънземно светило”, а приема почетната титла Доктор хонорис кауза като стимул да бъде още по-полезен за обществото. „Благодаря ви за тази изключителна чест. Дано да я заслужавам”, заяви в заключение Юлиян Вучков.

„Ние ви даваме тази награда не за това, което сте направили досега, а за това, което ще направите в бъдеще – за нас, за пациентите и за цяла България”, каза в отговор на пламенното слово на професора директорът на ВМА генерал Стоян Тонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 khgfg

    1 0 Отговор
    Този смешник пък
  • 2 Алкапоне Мафия

    0 0 Отговор
    Махните го този смешник...но човек като се замисли Вучков е един много тарикат човек излиза в предаването дрънка глупостите който са му писали сценаристите и си взима парите!!!