Last news in Fakti

2 Март, 2012 15:38 1 148 0

Сръбските нотариуси черпят опит от нас

  • софия-
  • сръбските-
  • нотариуси-
  • черпят-
  • опит
Сръбските нотариуси черпят опит от нас - 1
Снимка в. Строител

Представители на сръбската правна система се срещнаха с председателя на Българската нотариална камара Димитър Танев. Западните ни съседи бяха на посещение у нас, за да почерпят опит за създаването на подобна на нашата нотариална камара структура в родината си. През 2011 г. е приет нормативен акт, който регламентира дейността й и в момента върви нейното структуриране.
Нотариус Танев представи на гостите си историята на българския нотариат, започнала в далечната 1889 г. По думите му от 1998 г., когато е оформена камарата, нормативната база е променяна многократно. Като резултат през последните години драстично са спаднали измамите с имоти. Днес българският нотариус има възможност да работи с подредена информационна система и да осигурява качествена и сигурна услуга на българските граждани.
„Важно е да провеждате постоянни обучения на нотариусите, помощник нотариусите и служителите в кантората“, подчерта Димитър Танев.
Сръбските прависти заявиха, че в момента прохождат в нормативното и практическото изграждане на институцията „нотариус“, затова всяка помощ ще е добре дошла. В края на срещата те постигнаха договореност българските нотариуси да обучават сръбските.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА