6 Март, 2012 15:41 954 3

Станишев: Първанов цепи БСП

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • георги първанов
Станишев: Първанов цепи БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Позицията на Георги Първанов налага разделителни линии в партията. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира намеренията на бившия президент да се кандидатира за председателското място в БСП.

Няма нищо драматично в наличието на различни кандидатури за председател. Важното е какви са последиците и как партията провежда този процес, защото той трябва да засилва БСП, отбеляза настоящият председател на левицата.

"Убедеността на Изпълнителното бюро на партията е, че силата на БСП е в нейната колективност и в способността да прави политики и да ги реализира. Това, което трудно може да бъде прието от Изпълнителното бюро е начинът на организиране на срещите на президента Георги Първанов из страната. Ние нямаме намерение да го ограничаваме от срещи с избирателите, но неговият подход поставя нашите местни структури в много деликатна ситуация", подчерта Станишев.

"След неговото писмо до Националния съвет с мотива да информира членовете на БСП по отношение на неговия мандат, Първанов обяви, че ще прави срещи с членовете и симпатизантите на БСП, в което няма нищо лошо, стига това да не противоречи на принципите на управление на партията, на протичането на отчетно-изборната кампания.

Правенето на паралелна кампания не е приемливо, защото това дефокусира дискусиите по места и разделя в много голяма степен партийни членове и симпатизантите на БСП, тъй като се предлагат оценки и идеи, без да се засегнат редица същностни въпроси. Всичко се подменя от тъй наречения "лидерски въпрос" и от желанието на Георги Първанов вече официално да се кандидатира за председател. В този смисъл той би трябвало да бъде разглеждан като кандидат за председател на БСП, а не толкова като нашия президент", убеден е Станишев.

Според него, няма как да се дават визии за бъдещето, без да се изяснят нещата от миналото и това е честният подход към дискусията. "Най-важното е това кой какво предлага за бъдещето на страната и позицията на Изпълнителното бюро е, че е важно да се концентрираме върху същността на нашата политика", смята още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Комуниста

    1 0 Отговор
    Много е лошо да ти вземат кокала от устата, особено ако си зло куче. Дръъж Гоце ! Изяж ги ! Направи им вълчи капан, избутай ги в канавката. Твоята глутница си е твоя ! Аууу ! Дайте другари да дадете пак.
  • 2 Олеле

    1 0 Отговор
    Недей бе Гоце, недей да цепиш БСПето бе. Цепи Съргейчето, пляскай го по немирното задниче, ама бесепето недей да го цепиш.
  • 3 анти комунист

    1 0 Отговор
    той серГЕЙЧО това чака, само някой да го цепне.