Last news in Fakti

10 Март, 2012 15:53 1 009 3

Калфин: Станишев и Първанов да работят заедно

  • ивайло калфин-
  • сергей станишев-
  • георги първанов-
  • бсп
Калфин: Станишев и Първанов да работят заедно - 1
Снимка: БГНЕС

Има инспирирано противопоставяне между лидера на БСП Сергей Станишев и президента 2002 – 2012 Георги Първанов, смята евродепутатът Ивайло Калфин. „Двамата са разумни хора. Обществото се интересува повече от бъдещето на партията и нейната работа, отколкото от това кой ще бъде лидер на БСП. Най-добре за България е Станишев и Първанов  да заработят  един до друг”, заяви пред радио К2 Калфин, който бе кандидат на левицата за президентските избори.

По темата с бонусите българският евродепутат коментира, че това е стара практика, която е законово регламентирана. „Проблемът е, че ГЕРБ заявиха, че няма да взимат допълнителни възнаграждения. Управляващите призовават за спестяване, а на фона на това получават допълнителни възнаграждения“, напомни той.

На въпрос дали одобрява връщането на бонусите, Калфин заяви, че по този начин премиерът Борисов е унижил хората, които работят за него, а с този ход се цели само отклоняване на вниманието. Попитан дали той самият е получавал бонуси, бившият вицепремиер и министър на външните работи отговори, че не е, но е давал премии.

 „В Гърция рецептите се дават от една неясна тройка, в която участват МВФ, Европейската комисия и ЕЦБ”, допълни за кризата в Гърция Калфин. На въпрос дали критикува факта, че гръцките кредитори са готови да заменят 75 % от ценните си книжа, които притежават за нови, като поемат номинална загуба от близо 54 %, евродепутатът отговори, че това  е последният ход преди гръцката държава да обяви фалит и допълни, че трябва да се „променят рецепите, които тройката МВФ, Европейската комисия и ЕЦБ дава на гръцкото правителство”.

Ивайло Калфин посочи, че страната ни трябва да следи опита на Гърция и допълни, че финансовият министър Симеон Дянков планира да повтори порочна гръцка практика – да се вземат пари от пенсионните фондове без в замяна да им се дадат държавни ценни книжа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hienata

    2 0 Отговор
    Тия всичките са за у затвора. Параванов, Станишев,Калфин, оная Масларова, "моториста" (бившия министър на МВР). Защо няма един съвестен съдия да ги "окошари" всичките тия разбойници.
  • 2 Аз

    2 0 Отговор
    хиена споко, и техния ред ще дойде. Всички комунистчета рано или късно ще се на.ерат, и то сериозно.
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    podkrepiam vi s dve race.cherveni kradci sa za zatvora.