Last news in Fakti

7 Март, 2012 16:43 910 0

ВМРО: Мъжки срещу монополите

  • вмро-
  • монополи

Предупредителен протест срещу новите цени на тока и водата и срещу терора на монополистите ще има в четвъртък от 12.00 ч. пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на столичния булевард „Дондуков“.

Протестът е организиран от ВМРО и граждански организации и е под надслов „Мъжки срещу монополите“.

Това е само началото на поредица демонстрации, които ще се проведат в различни градове на страната и ще завършат отново в София с митинг, съобщават от ВМРО.

През миналата седмица трите електроразпределителни дружества поискаха повишаване на потребителската цена от 1 юли. ВМРО започна и поредица от обжалвания пред Върховния административен съд (ВАС) на решенията за ДКЕВР за увеличаване на цената на водата за потребители в няколко града, допълват от партията.

ВМРО не за първи път организира протести срещу монополите. Миналата година воеводите открито и остро със серия от демонстрации отстояваха правата на гражданите.

През миналия декември общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки отново поиска разваляне на водната концесия с неоспоримия аргумент, че водата като един от най-ценните ресурси на София продължава да се разхищава от досегашния концесионер.

Направете си една проста сметка: в 10-те години, 11 вече, в които "Софийска вода" е оператор, всяка година е декларирала 60 процента загуби. Това значи, че повече от половината вода, която би трябвало да се излива от язовира, се е губила, припомни Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА