11 Октомври, 2018 14:20 1 081 11

"Патриоти за София" предлагат промяна на плана за управление на Витоша

  • карлос контрера-
  • патриоти за софия-
  • витоша-
  • лифт-
  • влек-
  • столична община

От ВМРО излязоха с доклад, който, ако бъде приет, да отблокира модернизацията на влековете и лифтовете

"Патриоти за София" предлагат промяна на плана за управление на Витоша - 1

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на плана за управление на Витоша, за да се реконструират и модернизират влековете и лифтовете на Витоша.

Това обяви днес в залата на СОС общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Той призовава всички политически групи да подкрепят доклада. Документът ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5 в петък, като Контрера поиска от тях до следващия четвъртък становище дали ще подкрепят предложението за модернизация на съоръженията на Витоша.

Карлос Контрера заяви, че е подготвен доклад, с който СОС и Столична община официално да предложат на МОСВ да измени плана. Докладът съдържа предложения за конкретни промени на текстове, които в момента блокират модернизацията на съоръженията. Предложението е изготвено като са взети предвид заключенията на междуведомствената работна група по темата при Министерство на младежта и спорта.

Общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение напомни, че кандидатурата на София за домакин на Зимна младежка олимпиада през 2024 г. вече е в ход. Не можем да бездействаме повече. Макар не всичко да е в наши ръце, чрез предложение за промяна на плана за управление ние ще покажем като град, че действително желаем тази олимпиада да се случи. Другото са само приказки, заяви Контрера.

Припомняме, че предложението идва в синхрон с активните действия на министъра на младежта и спорта, който подготвя кандидатурата на България и София за Младежка зимна олимпиада 2024 г. Вчера в Буенос Айрес министър Кралев и неговият екип проведоха срещи и разговори с Международния олимпийски комитет. Българската кандидатура има сериозна подкрепа.

Според Контрера, подкрепата за предложението за промяна на плана за управление на Витоша и даването на възможност да се модернизират съоръженията ще бъде мерило за поведението на всяка група и всеки общински съветник в СОС дали искат развитие, или сегашното състояние на разруха ги устройва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 3 Отговор
    Крайно време е този прословут план да бъде променен, за да може всеки желаещ да има достъп до Витоша с модерни и сигурни лифтове! Не може 2 000 000 жители на София да попадат в плен на „зелените“ прокопиеви интереси на 200 „зелени“ човечета!
  • 2 Виолета

    2 2 Отговор
    Не можем да посрещнем Младежката зимна олимпиада с такива съоръжения на Витоша! Време е за промяна!
  • 3 ГосТ

    3 1 Отговор
    Пффф зимна младежка олимпиада.... айде са цяла Витоша в бардаци и безмислени лифтове и псевдо писти.
  • 4 Изи

    1 2 Отговор
    Аз съм за тази промяна! Крайно наложителна е, ако искаме да сме в крак с времето, в което живеем. Нали парадираме, че се развиваме, а в същото време лифтовете ни са жигули и москвичи.
  • 5 was

    1 2 Отговор
    Обичам София , обичам Витоша! Като деца всяка неделя се качвахме на Витоша с Княжевския лифт,или с Драгалевския а после с "Бай Крустьо" почти до "Алеко". Стига зелен терор над софиянци, които обичат планината! Искаме си лифтовете!НОВИ !
  • 6 Стефан

    1 0 Отговор
    Най-накрая някой да иска да направи така, че да има условия да бъдат подменени лифтовете на Витоша, които ще се ползват от стотици хиляди хора.

    Коментиран от #8

  • 7 Тони

    1 0 Отговор
    Ами айде, нека променят тия безумни разпоредби. Крайно време е за нови лифтове.
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стефан":

    В зона “Алеко” , могат да пребивават не повече от 2000 скиора. Скиорът се нуждае, като всеки човек, от места за задоволяване на естествени те си физиологични нужди – за хранене, за почивка, да се стопли, тоалетни, да пийне с компания по едно “чайче” след ските, да се преобуе и други в този ред на мисли. При децата се изискват и допълнителни условия. На Витоша трябва да се работи комплексно и поетапно. Това за "стотици хиляди" дето сте написъл е връх на глупостта.

    Коментиран от #9

  • 9 Стефан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Стотици хиляди сумарно и потенциално, предвид, че Витоша е до 2-милионен град.
  • 10 Омега

    2 0 Отговор
    Напълно подкрепям действията на общинарите. Витоша е най-голямото богатство на нашата столица и от години тъне в разруха. Подмяната на лифтовете е повече необходима и промените в плана за управление на Витоша са задължителни.
  • 11 Бойко ефенди

    1 0 Отговор
    Тези боклуци оправиха всичко в България ,сега тръгнаха Витоша да оправят ,,,,,БОЖЕ НАКАЖИ ГИ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ ,ПРОДАЖНИЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове