10 Март, 2012 18:41 11 607 4

Снегът ни изненадва в неделя

  • сняг-
  • прогноза за времето
Снегът ни изненадва в неделя - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта и утре времето над страната ще е облачно. Късно след обяд ще започнат превалявания, отначало от дъжд, но около полунощ в Северна България и по високите полета ще започнат да преминават в сняг, съобщават синоптиците от НИМХ при БАН.

Без превалявания ще остане през деня все още в крайните източни райони. Привечер вятърът в Дунавската равнина ще започне да се усилва, а през нощта вече и в Източна България от север, нахлувайки студен въздух. Минималните температури сутринта ще са между -4° и 1°,в София около -1°, максималните през утрешния ден между 5° и 10°, в София 5°.

Атмосферното налягане значително ще се понижи.

Над планините ще е облачно, като над 900-1000 м.н.в склоновете ще са в облачния слой, с мъгла. Още през деня ще има съвсем слаби превалявания от сняг, които през нощта ще се активизират. Вятърът отначало ще е слаб, но към края на деня вече чувствително ще се е усилил, от североизток, когато ще започне студено нахлуване. Дневна температура на 1200 м.н.в около -1°, на 2000 м около -3°.

По Черноморието ще е облачно, през деня все още без валежи. Вятърът ще е от изток, слаб, но вечерта ще започне да се усилва, постепенно ставайки от север и ще нахлува студен въздух. През нощта ще започнат и превалявания. Максимални температури около 5°-7°. Вълнението на морето ще е слабо, но с тенденция на усилване през следващото денонощие. Температурата на морската вода е около 4°.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    0 2 Отговор
  • 2 роро

    2 0 Отговор
    мини ледников период
  • 3 Любка-ментата

    0 0 Отговор
    Как така ви изненадва?
    Нали вече знаете, че ще вали!
    И още повече е март, какво да вали освен сняг, круши ли?
    Вие тъпели сте или се преструвате на тъпи?
  • 4 Стоян Тодоров

    0 0 Отговор
    mnogo palish :D;d