Last news in Fakti

12 Март, 2012 08:54 1 024 6

Борисов: Константинов си отива, ако не влезе в час

  • борисов-
  • здраве-
  • бонуси
Борисов: Константинов си отива, ако не влезе в час - 1
Снимка: БГНЕС

Стефан Константинов ще си отиде, ако не влезе в час, предупреди премиерът Бойко Борисов в ефира на бТВ.



„Две са основните провинения на Константинов – че върви след събитията и оставя друг да му вади горещите картофи и да показва дни наред в публичното пространство. Ще си отиде, ако не влезе в час”, заяви Борисов в „Тази сутрин” и даде няколко дни срок на здравния министър да докаже, че заслужава да остане на поста.

„Най-горещите картофи” във ведомството на Константинов се оказаха цените на лекарствата, лимитът на Фонда за лечение на деца в чужбина и ествествено бонусите, раздавани в Здравната каса и МЗ.

Борисов се възмути, че министърът не е обърнал внимание на проблема с растящите цени на лекарствата по-рано и няколко пъти подчерта, че „щом не може да се справя, ще се сменя”. Премиерът отхвърли спекулациите за „черна каса” на ГЕРБ, в която да е попадала разликата между реалната и „надутата” цена на даден медикамент. „Категорично няма такова нещо, да пукна, ако има”, прекръсти се в студиото Борисов.

Той коментира и „болната” тема за лимита от 180 00 евро на Фонда за лечение на деца в чужбина като подчерта, че „още днес ще се разпореди законът да бъде променен”.
„Шефът на фонда се назначава от МЗ, а неговите 22-ма членове, главно лекари – от Министерски съвет. Те решават колко пари на кого да дават. Аз подкрепям промяна в закона, така че тези плащания да отидат в Здравната каса. Ще се разпоредя по тази тема да се промени законът – или да се премахне фонда като цяло, или лимита”, каза Борисов, оправдавайки се, че министърът е предложил създаването на такъв фонд, тъй като „премиерът не можел да разбира от всичко, включително и медицина и лечение на деца”. С това си „недобро” решение Константинов още веднъж „ядосал” Бойко Борисов и разклатил стола си.

Министър-председателят Бойко Борисов пак обвини предишните управляващи за сегашното състояние на държавата. Той подробно обясни капаните оставени от Тройната коалиция и плащанията, които сегашното правителство е принудено да извършва.

Вече трета година не взимаме заеми, подчерта премиерът. По думите му от парите, които в момента са в Сребърния фонд в момента се взима лихва 2%, а заемите взети за АЕЦ "Белене" се връщат с лихва 10-12%.

Борисов призова за дискусия, в която да вземат участие водещи икономисти, за да има по-добро управление на Сребърния фонд.


Изрично предупредих, че няма да се взимат бонуси, подчерта премиерът. По думите му, той не е искал да им спестява публичното унижение. Колкото и да е унизително, нека и хората от предишното управление върнат парите, подчерта Борисов.


Гергана Павлова я уволних за една секунда, заяви Борисов. Той подчерта, че грешките на министрите идват право при него и че той няма да се поколебае да уволни всеки, който не се справя.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Лулчо

    0 1 Отговор
    Константинов влез моля ти се в час бе човек.Виж как ти се молят.
  • 2 Петя

    1 0 Отговор
    Константинов много е добър и честен . Бойко , не го уволнявайте.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 емигрант

    0 0 Отговор
    Тоѝ , Констатинов сега в междучасие ли е ? Народа си заслужава управника !
  • 5 каду

    0 0 Отговор
    това добре а цените ще паднат ли или само константинов си отива -
  • 6 Възмутен Българин

    0 1 Отговор
    ----Вие от правителството си отивата ,ако не влезете в час и не започнете да работите за народът си,а не против него!