Last news in Fakti

11 Март, 2012 13:29 1 108 1

На Константинов му пречат да работи честно

  • стефан константинов-
  • радослав гайдарски-
  • здраве-
  • лекарства-
  • бонуси
На Константинов му пречат да работи честно - 1
Снимка: БГНЕС

Стефан Константинов е честен човек, но не му позволяват да играе честно. Подкрепата за здравния министър идва от колегата му проф. Радослав Гайдарски, който бе начело на ведомството по време на управлението на Тройната коалиция.

Според Гайдарски, цитиран от бТВ, Константинов е заел поста при заварено положение. „При назначаването си той имаше зам.-министър даден му от „Софарма” – Гергана Пвалова”, каза Гайдарски. След това загадъчно уточни, че другата му министърка е поставена от доста по-силен от Константинов човек.

Преди да бъде назначена на сегашния си пост зам.-министър Десидлава Димитрова работи като съветник по здравеопазване в политическия кабинет на вицепремиера и министъра на финансите Симеон Дянков.

Ако здравният министър е знаел къде отива, нямаше да се съгласи да поеме ведомството, обяви Гайдарски.

Той разкритикува начина на разпределяне на пари в министерството. Според него случващото се там прилича на мафиотска структура. Изтекли са милиони, а сега се говори за връщане на бонуси, които са за около 150 хил. лв., коментира Гайдарски.

Хирургът социалист призова за пълно разследване на политиката на здравното министерство, за да може да се стигне до хората, които са прибрали парите от завишени лекарства. Той уточни, че те са от средното ниво на веригата по разпространение.

По думите му НЗОК може да прави каквото си поиска с бюджета на ведомството. Именно заради това всички финансови ресурси трябва да са в ръцете на един човек – министърът, за да може той да извива ръцете на фармацевтичните фирми да намалят цените на лекарствата.

Напрежението около Стефан Константинов се засили още повече, след като премиерът Бойко Борисов поиска от него да разреши проблема с високите цени до седмица. Това обаче според шефката на здравната комисия Десислава Антонова е невъзможно да се случи.

Тя нападна министъра, като го разкритикува, че диалогът между двете институции куца. От своя страна министърът поиска подкрепата на депутатите от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Й. Милев

    0 0 Отговор
    Човекът влезе в час, започна да разчиства мръсотията и става непотребен. Боко доказва, че не му пука за здравеопазване.